Bemutatjuk március hónap legkülönlegesebb balatoni programját

2024. február 19.

A test, a lélek és a szellem egyaránt felejthetetlen kényeztetésben részesül, ha ellátogatunk Balatonszepezdre.

2024 tavaszán debütál a Balaton legújabb rendezvénye, a TASTE BALATON. A 10 nap alatt közel 100 programból válogathatnak az érdeklődők. Bizonyosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót, hiszen a kortárs irodalomtól kezdve a zenés eseményeken át a gasztronómiai különlegességekig minden fellelhető a kínálatban. A TASTE BALATON kavalkádjának egyik legüdébb színfoltja minden kétséget kizáróan a három borvidék (a Balaton-felvidéki, a Balatonfüred-csopaki és a Badacsonyi) találkozásánál fekvő Balatonszepezden működő Villa Chez les Amis butikhotel lesz. A két házigazda, Karikás Kriszta és párja Karikás Péter gyakorlatilag az összes érzékszervre ható programot állított össze.

A március 8-10-i hétvégén irodalmi és művészeti hétvégét tartanak a náluk „hétköznapokon” is élményszámba menő kulináris kalandokkal kombinálva. Március 8-án pénteken a vendégek személyesen ismerkedhetnek meg Grecsó Krisztiánnal. Hazánk egyik legnépszerűbb kortárs írója az irodalmi estje után együtt is vacsorázik a vendégekkel. Egyetlen nagy asztal körül, pont úgy, ahogy ez a Villa Chez les Amis-nál már hagyomány. Ugyanígy tesz másnap Vészabó Noémi festőművész-író a Mediciek korát bemutató „Reneszánsz titkok és rejtélyek” előadása után.

emberek fotókon
Fotó: Villa Chez les Amis

A március 15-17-i hétvége szintén különlegesnek ígérkezik. Előbb pénteken Al-Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas riporter, újságíró látogat el a Villa Chez les Amis-ba, hogy a közös vacsora előtt felfedje a vendégek előtt, hogyan lehet a félelmet erőforrásként felhasználni a magunk számára. Szombaton könnyedebb téma követi: Pokorny Lia színművésznő lép „színpadra”, majd utána közösen fogyasztja el ő is a vacsorát a közönséggel. (Fontos: a hotelbe nem csak komplett hétvégére, vagyis 2 éjszakára és összes programra lehet helyet foglalni, hanem akár az egyik vagy a másik estére is.)

emberek fotókon
Fotó:Villa Chez les Amis

TASTE BALATON békebeli kulisszák között

teraszon székek és asztalok
Fotó: Chripkó Lili

A magas kultúrához tökéletes kulisszaként illeszkedik a minden porcikájában eleganciát, békebeli hangulatot árasztó Villa Chez les Amis. Az összesen hat vendégszobás, minden földi jóval felszerelt butikhotel épülete 1929-ben készült el. Egy 1935-ös újsághirdetés tanúsága szerint már akkor „pensióként” üzemelt. Bár később nyaralóvá alakították át, 2022-ben Kriszta és Péter ismét eredeti funkciójában álmodta újra. A teljes felújítást, valamint egy komoly renoválást követően nemcsak a ház tündököl eredeti pompájában. Az épülettel együtt megvásárolt, eredeti, békebeli bútorokba is új életet leheltek.

terített asztal, tányéron sárga étel
Fotó: Chripkó Lili / Villa Chez les Amis

Hogy ez tényleg kettejük szerelemprojektje, jól mutatja, hogy ők ketten vezetik a hotelt. Az ember mintha tényleg vendégségbe érkezne hozzájuk. Kriszta viszi a konyhát, ő találja ki és valósítja meg a menüket. Az általa fine bisztrónak nevezett vonal lényege a terroir szemlélet (lehetőleg minden alapanyag a közvetlen közelből érkezik), a szezonalitás és a vizuálisan is élményt nyújtó tálalás. Mindemellett figyelembe veszi a vendégek esetleges ételérzékenységét és a speciális kívánságokat is. Az elmondottak miatt is, a TASTE BALATON menüjüket egyelőre még jótékony homály fedi. Egy azonban már most biztos: érkezzen az ember a rendezvény bármelyik napján a Villa Chez les Amis-ba, a test, a lélek és a szellem egyaránt felejthetetlen kényeztetésben fog részesülni.

A részletes program, számos további információ és a foglalási kontakt elérhető a butikhotel honlapján.

(promóció)
Címlapfotó: Chripkó Lili / Villa Chez les Amis