Nemzetközi gasztropiac érkezik Budapestre

2024. április 18.

Bővül a Time Out Marketek száma: Lisszabon, New York, Boston, Chicago, Montreal, Dubaj és Fokváros után Budapesten is megnyitja kapuit a gasztropiac.

2025-ben nyit a Time Out Market Budapest a Corvin Palace (volt Corvin áruház) első emeletén és tetőteraszán. 14 konyha, négy bár lesz a piacon – jelentette be közleményében a Time Out Market.

A vendégek díjnyertes séfek, közkedvelt és feltörekvő helyi tehetségek finomságait fogyaszthatják el, mellé pedig természetesen a régió legjobb italai közül is válogathatnak. A Time Out törekvésének része, hogy a legjobb hazai kulináris élmények mindenki számára legyenek elérhetőek. A vendégek pedig nagy, közös asztaloknál beszélgessenek egymással.

Time Out Market Lisszabon
Time Out Market Lisszabon

A Time Out Market működésének lényege, hogy a Time Out magazin szerkesztőségi kurátorai jelölhetnek éttermeket, büféket, amelyekről – a város kínálatát jól ismerve – azt gondolják, helyük van ezen a gasztro- és kultpiacon. Így egy helyre kerülhetnek a város legjobbjai. A gasztronómiai élményeket aztán kulturális élményekkel egészítik ki, rendszeresek a kiállítások, kulturális események, séfek tartanak workshopokat, tanfolyamokat.

Az első Time Out Market 2014-ben nyitott meg, Lisszabonban. A piac nagyon gyorsan népszerű lett, évente több millióan keresik fel. Jelenleg hét városban találunk Time Out Marketet (Lisszabon, New York, Boston, Chicago, Montreal, Dubaj és Fokváros). Tavaly kezdtek szállingózni a hírek, hogy a közeljövőben további nagyvárosokban is megjelenik a gasztropiac. Idén várható nyitás Portóban, Barcelonában, Bahrainben, Osakában és Vancouverben. Jövőre pedig Budapesten, Prágában, Abu-Dzabiban, Rijádban.

Címlapfotó: Tiefenthaler Eszter