Szenvedély, ami épít: Zsirai Kata útja a cukrászvilágban
Fügés mousse torta sós karamellel Zsirai Kata borásztól. Otthon is elkészíthető, de november 29-én egy különleges esemény keretében meg is kóstolható.
Zsirai Kata neve mindenek felett a Zsirai Pincészethez kapcsolódik, ahol a család kiemelkedő borai méltán vívták ki a borrajongók elismerését. Azonban kevesen tudják, hogy Kata egy másik területen is igyekszik maradandót alkotni: hobbi cukrászkodása valódi szenvedéllyé nőtte ki magát, és mára gasztronómiai események és egy kávézó színvonalas kínálatának részévé vált.
Az Ösvény Projekt: Minőség és kreativitás találkozása
A hobbi egyre nagyobb sikereket hozott: Kata édességei bekerültek a Kikelet kávézó kínálatába, amely az Ösvény Projekt részeként működik. Az igényes alapanyagokból készült, gondosan kidolgozott édességek remekül illenek a kávézó filozófiájához, amely a minőséget és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe.
Édes meglepetés a KARÁM Bor & Gasztro eseményen
November 29-én a KARÁM Bor & Gasztro eseményen a borok és ételek harmóniája kapja a főszerepet, ahol Kata egyik különleges desszertje is bemutatkozik. Az esemény nem csak kulináris élmények találkozási pontja, hiszen a Zsirai borokat személyesen ő fogja bemutatni.
Egy torta, ami mesél: Fügés mousse sós karamellel
Ez a desszert az egyik legkedveltebb alkotása, amely könnyedségével és gazdag ízvilágával hódít. Megalkotásának célja az volt, hogy a botrytises édes boroknak legyen egy jó társa. Így esett a választás egy palack 2021-es Zsirai Fordításra, ami tökéletesen feldobja az élményt. Bár a pontos recept Kata titka, az elkészítés fő lépései a következők:
Hozzávalók
- Tortalap: omlós vajas kekszalap vagy vékony piskóta
- Mousse: friss fügéből készült püré tejszínnel és kevés zselatinnal kikeverve
- Sós karamell öntet: cukor, vaj, tejszín, csipetnyi tengeri só
Elkészítés
- Tortalap: Süssük meg a kekszalapot, vagy használjunk kész omlós kekszet morzsákból összeállítva.
- Füge mousse: A fügét pürésítsük, keverjük össze felvert tejszínhabbal és zselatinnal, majd töltsük az alapra.
- Sós karamell: A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, végül sózzuk ízlés szerint.
- Összeállítás: Rétegezzük a mousse-t az alapra, majd a tetejére csorgassuk a karamellt. Hűtsük be, hogy tökéletes textúrát kapjon.
Ez a desszert tökéletesen képviseli Kata kreativitását és az igényesség iránti elkötelezettségét. Minden további információ a Zsirai Pincészet közösségi média felületein található.
(promóció)
Címlapfotó: Zsirai Pincészet