A kávé szerelmeseinek február végén eljön a Kánaán!

2024. február 21.

Kávébajnokságok, az ország legnagyobb ginkoktélja, kóstolóasztal és pingpongbajnokság is a programok között.

Idén február utolsó hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.

Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, melynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont. Úgy tűnik, a jelenlegi gazdasági környezetben is erősödik a különleges kávék hazai piaca, de az elsőszámú hazai kávéfesztiválon nemcsak kispörkölők, hanem jól ismert kereskedelmi márkák is részt vesznek. Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron  

A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében! Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

„A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk mi is a rendezvényen” – árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja

A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, melynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.

A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.

Repohár és szakmai programok a fenntarthatóság jegyében

Idén is világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Annak érdekében, hogy minél kevesebb szemetet termeljen a rendezvény, a Cup Revolution repoharait kapják meg a rendezvény idejére érkezéskor a vendégek, melyet a standjuknál cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt. A BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról, a fenntarthatóság pedig a szakmai kerekasztalokban is kiemelt téma lesz, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, hanem vásárolni lehet a standoknál, érkeznek otthoni eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés nagybevásárláshoz.

négy kép, középen sárga-fekete embléma
Fotó: KávéBár Bazár

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és ki-be járni a csarnok területéről. A belépő elővételben is megvásárolható, a kiegészítő Tasting Table-jegyek pedig a napijegy megvásárlásával együtt érvényesek. A szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségei várnak teljes hétvégén át, csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Buda kedvenc rendezvényhelyszínén.

A KávéBár Bazár programja

FEBRUÁR 24., SZOMBAT – TASTING TABLE

 • 12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe
 • 12:00 Ultrafriss, limited kávészüret cup tasting a Bányai Farmról          
 • Vezeti: Tóth Sándor
 • 13:00 Tonic-tasting ginnel párosítva                                                   
 • Vezeti: Erdei Zsolt                                                       
 • 14:00 Érlelt rumok + bean to bar csokoládék kóstolója                         
 • Vezeti: Tollas Csilla és Szabó Gabriella    
 • 15:00 Pink Bourbon és kolumbiai társai – exkluzív arabica cup tasting      
 • Vezeti Bóka Csaba          
 • 16:00 MITICO Deluxe – gin, vermut, osztriga Mitico-módra                  
 • Vezeti: Sztaszkiv Gergely             

FEBRUÁR 25., VASÁRNAP – TASTING TABLE

 • 12 fős exkluzív kóstolók, amely a belépő mellé vásárolt, kiegészítő Table-jeggyel vehető igénybe
 • 12:00 Geisha + exkluzív arabica kapszula-kóstoló a Samurai Shoelace-től         
 • Vezeti: Lonkai Márton
 • 13:00 VERMUT di DANTE Collective – piemonti DOCG vermutok kóstolója       
 • Vezeti: Nauner Luca
 • 14:00  20+RUM  exkluzív 20+ éves rumok kóstolója                                         
 • Vezeti: szervezés alatt
 • 15:00 Japán whiskyk kóstolója                                                                        
 • Vezeti: szervezés alatt

További infó: www.kavebar.hu

Címlapfotó: KávéBár Bazár