5 kihagyhatatlan tavaszi program, ahol az élményeké a főszerep

2025. február 17.

A Balatontól Ausztráliáig kalandozhatunk tavasszal akár úgy is, hogy ki sem lépünk Budapestről. A programokban egy közös van: a főszerep mindvégig a boroké és a gasztronómiáé lesz.

Pompás tavasz elé néznek a magyar borrajongók, számolatlanul válogathatnak a kényeztető programok között. Az alábbiakban a tavasz 5 talán legizgalmasabb boros programját hoztuk el nekik,

Champagne és művészet

Champagne és művészet találkozik 2025. február 20-án a Buborékos este a Párisi Udvarban nevű rendezvényen. A Vince KLUB és a Fine Brands Company szervezésében kivételes champagne-ok és ínycsiklandó falatok várják az érdeklődőket a budapesti Párisi Udvarban található ÉTOILE Champagne Bar-ban. A gasztroprogram alatt elmerülhetünk a champagne-ok világában egy vezetett kóstoló alkalmával és részt vehetünk egy szórakoztató játékon, valamint egy mesés szállodai sétán is. Az est folyamán exkluzív betekintést nyerhetünk az épület történetébe és varázslatos belső tereibe. Az esemény végén pedig minden résztvevő ajándék jegyet kap a Szépművészeti Múzeumban látható, a „Munkácsy – Egy Világsiker Története” című kiállításra.

Jegyvásárlás: https://vince.hu/rendezveny/champagne-parisi/

Lassú élet, édes élet

2025-ben is visszatér a Vince pár éve bevezetett, azóta töretlen népszerűségnek örvendő programja, a Vince Slow Life hétvége. Március 21-23. között Dél-balatoni kalandozások nevű eseményen vehetnek részt a lelassulásra, elvonulásra vágyók. Ráérős reggelik, ínycsiklandó helyi gourmet ételek, minőségi dél-balatoni borok, privát 6+2 fogásos séfmenü a Kistücsökben, rusztikus környezet, csend, természet, igényes, kislétszámú társaság, felejthetetlen élmények és egy cseppnyi dolce vita – ezek várnak ránk, ha a párunkkal ezt a felejthetetlen hétvégi programot választjuk.

Részletes program és jegyvásárlás: https://vince.hu/rendezveny/vince-slowlife-hetvege-del-balatoni-kalandozasok/

Vörös premier

2025. április 10-én a Vince Borműhelyen mutatkozik be a balatonfüredi Zelna Pincészet két új vörösbora. A Zelna Grand Debut eseményen, nem csak az újdonságokról fog szólni, hiszen a borászat portfólió kóstolóra hív. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken működő borászat története 11 évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor a szőlész-borász Barabás Barna és felesége, Lukács Lilla úgy döntöttek, Balatonfüredre költöznek és megalapítják az első perctől kezdve organikus borászatukat. A borvidék legfontosabb fajtája, az olaszrizling a Zelna ültetvényeiben is uralkodó, készítenek pezsgőt is – legutóbb a furmint mellé épp olaszrizling került –, valamint vörösborokat is. Két új vörösboruk – a Peregrino és a Peregrina – először a Vince Borműhelyében lesz kóstolható.

Jegyvásárlás: https://vince.hu/rendezveny/vince-bormuhely-zelna-grand-debut-vorosbor-osbemutato

A francia szőlőfajta meghódítja Budapestet

Először rendeznek Kovács Nimród vertikális Battonage kóstolót Budapesten. A 2025. április 24-i Vince Borműhely keretében végigkóstolhatjuk az egri Kovács Nimród legszebb, többszörös díjnyertes Battonage borait. A Battonage mindig a francia chardonnay-ból készül, a szőlőfajta kifejezetten kedveli az Egri borvidék hűvös klímáját, ugyanakkor képes felvillantani olyan izgalmas ízjegyeket az adott évjárattól függően, amelyeket korábban még nem mutatott meg magából más helyen. A Michelin-ajánlással rendelkező VIRTU Étteremben tartott kóstolón a borsorának 8 tétele közel 20 évet (2007-2023) fog felölelni.

Jegyvásárlás: https://vince.hu/rendezveny/vince-bormuhely-kovacs-nimrod-battonage-vertikalis-kostolo/

Ausztrália borai Budapesten

A 2025. május 8-i Vince Borműhely a felfedezők eseménye lesz. Németh András, a Wineage borszakértője ekkor tartja az Ausztrál borok exkluzív kóstolóját. Magyarország egyik legnagyobb borimportőre, a Wineage már 18 éve segíti a magyar borfogyasztókat, hogy felfedezzék a távoli vidékek különleges borait. Fontos partnereik a szállodák, a Michelin-csillagos éttermek és fesztiválokon is találkozhatunk boraikkal. Ezúttal Ausztráliába „utazhatunk el” a kalauzolásukkal, méghozzá igazi különlegességeket kóstolhatunk május 8-án a VIRTU-ban, a Vince Borműhelyében. 

Ausztrália világszerte híres a nagyrabecsült borvidékeiről. Az ország délnyugati sarkában rejtőzik egy olyan gyöngyszem, amely egyre nagyobb elismerést kap az ország legkiválóbb borainak előállításáért, ez pedig a Margaret River borvidék. A Rosabrook Wines ennek a borvidéknek az egyik első bortermelője volt. Elegáns, gyümölcsös borokat készítenek, amelyek hűen tükrözik a terroirt. Tőlük három bor is szerepel a borműhely kóstolósorában. Szintén Nyugat-Ausztráliából érkezik a Bunkers Shiraz, méghozzá a 2020-as évjáratból, amely tökéletes volt a vörösborok számára.

 Ausztrália déli részéről származik a Wild Folk Barossa Shiraz, amely a fajtának egy olyan őszinte kifejezésmódja, amely frissességet és zamatot is egyaránt mutat. Szintén a déli borvidék kiválósága a vicces nevű Elephant In The Room, tőlük egy prémium pinot noirt kóstolhatunk, amely „tökéletes példája annak, hogy mire vágyik egy borivó, ami nem ugyanaz, mint amit a borrendőrség diktál”. Az organikus Cowpunk borászat pinot noirja finomságot és erőt sugárzó bor, cseresznyés és földes aromákkal.

Címlapfotó: Doriana Popa / Unsplash