„Botrytixx” a Pajzostól = Tokaj HYPE

2023. június 15.

A „Botrytixx” névre hallgató koktél a Pajzos Borászat legújabb különlegessége, egy fehér portói ihlette újítás, amelynek története egy portugáliai kiránduláson kezdődött.

A modern bárkultúra a minőségen, frissességen, fűszereken, szakértelmen és kellő kíváncsiságon alapszik. Éppen ezért egyáltalán nem számít szentségtörésnek, ha a kevert italok megalkotásához egy-egy felsőkategóriás, hosszabb ideig érlelt bort használunk fel. Az élmény pedig végül elvezethet akár az italfogyasztás új Abbey Road utcájához.

A borvilág szomjazza ezen úttörő törekvéseket, mely izgalmas új lehetőségeket teremthet. Ebben a kontextusban a Pajzos Borászat merész lépést tett azzal, hogy az aszú borát koktél formájában is megismertette a világgal. A „Botrytixx” elkészítése bátran merít a hagyományokból, miközben új színt visz a bárkultúrába.

Ez a lépés nemcsak a borvidék örökségének tiszteletben tartását jelzi, hanem egyben egy határozott nyitást a nemzetközi piac szereplői felé is. A világ minden tájáról érkező borkedvelők felfedezik az aszú koktél különlegességét és vonzerejét, amelyben a Pajzos Borászat aszúja játssza a központi szerepet.

Rázva, nem keverve: Botrytixx

Az aszúbor édes és krémes jegyei elegánsan összeolvadnak a tonik frissítő jellegével, míg a citromkarika a savasságot és a citrusos vibrálást adja hozzá. Elfogyasztása mosolyra késztet.

Botrytixx koktél receptje: 5cl alacsonyabb cukortartalmú aszú, 1 dl jó minőségű tonik, fél citromkarika és jég.

Szerző: Leskó Szabina
Címlapfotó: Chino Rocha/Unsplash