Zöld, sárga, piros szőlőtőkék, mödötte zöld kék foltos dombok

Az Egri borvidéket őrző Nagy-Egyed-hegy

Rajz: Piros Zoltán

Szárnyra kél a bika

Új utakon az Eger, ráadásul nem más, mint a neves grafikus szaktekintély, Ipacs Géza tervezett új és egységes arculatot a borvidéknek.


Az összefogás nem újkeletű: évente visszatérő tematikus rendezvényeken kóstoltatnak egymás mellett békésen a máskor konkuráló bortermelők. Színesedik a gasztroélet is, mindezek mellett pedig annak is utánajártunk, mit ajánlanak jó szívvel a helyiek – borászokat, valamint a borvidék jeles alakjait kérdeztük kedvenc helyeikről, Piros Zoltán pedig mindezt rajzban örökítette meg. Most ezek közül osztunk meg egy kis kedvcsinálót.

Csernus Imre ajánlója: Noszvaj

sz\u00fcrke falak, s\u00f6t\u00e9tsz\u00fcrke ablakok \u00e9s ajt\u00f3k

Az apró település bővelkedik a különleges látnivalókban.

Rajz: Piros Zoltán

Egerről azt mondják, hogy az a bor városa; én emellett kiemelném a Bükk és a termálvizek fontosságát. Már ötödik éve foglalkozom elég aktívan vendéglátással, és látom, hogy olyan emberek jönnek ide, akik kényelmesen pihenni szeretnének. Itt nincsen meg a balatoni nyüzsi, de amit a természet adhat, és ami legfőképpen jellemző itt pár falura: az emberek kedvessége és figyelmessége – nagyon vonzó tud lenni. Kiemelném Noszvajt, mert ez egy különleges falu, ezt az idelátogatók is megtapasztalják. A falusiak észreveszik őket, megkérdezik, honnan jöttek – ez nagyon sok embernek furcsa és szokatlan, mert lehetséges, hogy otthon még a szomszédjuknak se köszönnek.

Még több az Egri borvidékről a VINCE Magazin augusztusi lapszámában.

Augusztusi lapszámunk augusztus 6-tól elérhető országszerte, vagy megrendelhető közvetlenül tőlünk, a kiadótól. Amennyiben előfizetne magazinunkra, úgy azt ezen a linken keresztül teheti meg.