Ferrari palackkal jótékonykodnak

2023. május 30.

A Ferrari Trento Trentodoc gyártója egy ritka, Forma-1-es sztárok által aláírt jeroboámot árverez el. A cél, hogy adományokat gyűjtsenek az Emilia-Romagna tartományban nemrégiben bekövetkezett árvízkárosultak számára.

Az észak-olaszországi árvizek a cikk írásakor becslések szerint 15 áldozatot követeltek, tízezreket tettek hajléktalanná, és több mint 1 milliárd eurós kárt okoztak. A híres, Forma-1-es futamokra is használt imolai versenypályát is elöntötte a víz, ami az Emilia-Romagna Nagydíj törléséhez vezetett.

A Ferrari Trento az F1 hivatalos pezsgőjeként – a tavaly 2025-ig meghosszabbított megállapodás értelmében – a cég elárverezi azt a palackot, amelyet a dobogón kellett volna felpattintani.

Az imolai pálya grafikájával díszített jeroboam palackot a 2023-as FIA F1 világbajnokság összes pilótája aláírta, köztük Lewis Hamilton is. A palackot június 6-ig árverésre bocsátják az F1 Authentics oldalon. A teljes bevételt azután az Emilia-Romagna Területi Biztonsági és Polgári Védelmi Ügynökségnek ajánlják fel. Az ügynökség nyújt gyorssegélyt a katasztrófa által érintettek számára.

View this post on Instagram

A post shared by Ferrari Trento (@ferraritrento)

Matteo Lunelli, a Ferrari Trento elnök-vezérigazgatója elmondta: „Ferrari Trentóként örömmel indítunk szolidaritási kezdeményezést a Formula 1®-vel és az összes versenyző támogatásával közösen az árvíz által érintett területek megsegítésére. A Made in Italy és az elmaradt Emilia Romagna 2023 Nagydíj győzelmének szimbólumai így ennek a csodálatos területnek az újjászületésének jelképeivé válhatnak. A területnek, amelyet súlyos csapás ért, de amely bebizonyította, hogy képes bátran és elszántan reagálni.”

A Ferrari Trento nemrégiben 18 palackot is árverésre bocsátott, amellyel a demenciával élőket szeretnék segíteni.

Címlapfotó: Paola Capelletto/Unsplash