8 kiváló magyar bor Tokajtól Villányig, egy dolog közös bennük

2024. február 08.

Kapcsolódik hozzájuk egy különleges esemény is.

2024-ben megújulva tér vissza Magyarország egyik kedvenc boros eseménye, a Vince Borműhely. A Vince két éve elindított tematikus ültetett kóstolósorozatának idei első alkalmára február 29-én kerül sor. A Furmint Február hónap utolsó napján mi más lehetne a téma, mint a furmint. Február 29-én a fajtából készült hazai tételek legjavát mutatja be Mészáros Gabriella. A nemzetközi borakadémikussal készített interjúnkból az is kiderül, miért egyszeri és megismételhetetlen a februári Vince Borműhely és hogy miért kell a borfogyasztóknak ismerni a hazai furmintokat. (Az alábbi képre kattintva lehet jegyeket vásárolni.)

És ez még nem minden! 2024-től a Vince Borműhely Budapest és egész Magyarország egyik legimpozánsabb helyére költözik. Elfoglalja a rangjához illő exkluzív, elegáns helyet, hogy valóban a magyar borok egyik legnagyobb ünnepe legyen. Az új helyszín az újbudai VIRTU Restaurant exkluzív borkóstoló terme. Február 29-én már itt, 120 méterrel a Duna fölött, csodálatos panoráma által körülölelve kóstolhatják a furmintokat az érdeklődők.

És hogy milyen furmintokat? A Vince Borműhely: A furmint legjava elnevezés nem reklámfogás. Valóban a legkiválóbb hazai furmint borok kerülnek a poharakba. Sokan Tokajt tartják furmint hazájának (sőt, születési helyének). Természetesen innen érkezik a legtöbb bor, mellettük azonban – mint az alábbi listából látható – Somlóról, a Mátrából, Egerből, Sopronból, sőt még Villányból is érkeznek palackok.

Vince Borműhely: A furmint legjava borsor

  • SZEPSY ISTVÁN HASZNOS FURMINT 2020, MÁD
  • MARIASY BORÁSZAT FURMINT 2020, TOKAJ
  • BALASSA ISTVÁN TOKAJI FURMINT SZENT TAMÁS 2021, TOKAJ
  • STEIGLER PINCÉSZET PRÉMIUM BIO FURMINT 2022, SOPRON
  • HUMMEL PINCÉSZET FURMINT SZŰRETLEN NATÚRBOR 2022, VILLÁNY
  • TORNAI PINCÉSZET SOMLÓI TOP SELECTION APÁTSÁGI FURMINT 2021, SOMLÓ
  • SZIGNÁROVITS-MAKA PINCE FURMINT 2021, MÁTRA
  • KOVÁCS NIMRÓD PINCÉSZET SKY FURMINT 2020, EGER

Találkozzunk 2024. február 29-én a 120 méterrel a Duna fölött a VIRTU Restaurantban az év első Vince Borműhelyén. Jegyeket az alábbi képre kattintva lehet vásárolni még korlátozott számban.

Címlapfotó: Edward Howell / Unsplash