Igyuk a fehér folyadékot, amiben 50 féle hasznos baktérium van!
Valóságos főnyeremény a bélrendszerünknek, erősíti az immunrendszert is.
A kefir erjesztett tejital, gyökerei a Kaukázus hegyvidéki régióiba nyúlnak vissza. A pásztorok évszázadokkal ezelőtt fedezték fel ezt az italt, ami egy valóságos főnyeremény bélrendszerünknek.
Az egytörzsű probiotikus étrend-kiegészítőkkel ellentétben a kefir a hasznos mikroorganizmusok elképesztő sokféleségét tartalmazza, az élő kultúrák összetett ökoszisztémája teszi rendkívülivé, hiszen több mint 50 különböző jótékony baktérium- és élesztőtörzs mikroszkopikus partijáról beszélünk – írja a haszon.hu.
A kefir erősíti az immunrendszert
A kutatások szerint ezek az élő kultúrák döntő szerepet játszhatnak az immunrendszer működésének fokozásában, a gyulladás csökkentésében, a mentális egészség támogatásában a bél-agy tengelyen keresztül, potenciálisan javítják az anyagcsere-folyamatokat, emellett támogatja az egészséges koleszterinszint-szabályozást és segíthet a testsúlyszabályozásban is.
Ami igazán különlegessé teszi a kefirt, az a bélmikrobiom egyensúlyának támogatásában rejlő lehetősége. Minden korty olyan, mintha egy mikroszkopikus karbantartó csapatot küldenénk, hogy segítsen optimalizálni a belső ökoszisztémát.
Címlapfotó: Bailey Heedick / Unsplash