6 ismeretlen magyar borászat, akikre érdemes odafigyelni

2023. november 04.

Nagy dobásra készül 6 magyar borászat, akikről a jövőben még sokat fogunk hallani.

Borkóstoló szervezésébe fogtak a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói. Négy hallgató hölgy egyik egyetemi tárgyuk keretein belül társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos projektfeladatot valósítanak meg.

A Borparádé Budapest névre keresztelt „projektfeladat” valójában egy borkóstoló lesz. A program időpontja 2023. november 9., 18 óra, helyszín a Bálna Terasz & Bisztró Budapest. Célja a magyar kistermelő borászatok megismertetése és az érdeklődők ösztönzése a hazai termékek vásárlására.

A rendezvényen Magyarország mind a hat borrégiójából meghívtak egy-egy kistermelő borászatot, hogy bemutassák és népszerűsítsék márkájukat és termékeiket a fővárosi közönségnek is. A szervező egyetemi hallgatók a projektjükkel szeretnének lehetőséget biztosítani mind a borászatoknak mind pedig az érdeklődőknek, hogy új kapcsolatok szövődjenek, új lehetőségek és vásárlói réteg alakuljon ki.

„A társadalmi felelősségvállalású tematika mellett szem előtt tartottuk, hogy olyan borászatokat hívjunk meg, akiknek termékeit nem láthatjuk a nagy szupermarketek polcain. Továbbá projektünkbe a feladat kiírásának megfelelően médiát is bele kellett vonnunk, így az előzetes szűrést követően választásunkkor a borászatok online platformokon folyó aktivitását és jelenlétét is megvizsgálva esett választásunk e hat borászatra” – árulták el a szervezők a Vince.hu kérdésére a szelektálás mikéntjét.

A 6 résztvevő magyar borászat

  • Felső-Pannon borrégió: N3 Borműhely
  • Felső-Magyarországi borrégió: Losonci Pince
  • Tokaji borrégió: Gilberries and Wine
  • Duna borrégió: Knehr Pince
  • Balatoni borrégió: Tomcsányi Családi Birtok
  • Pannon borrégió: Volk Pince

Aki szeretne részt venni a 2023. november 9-i eseményen, az keresse fel a Borparádé Facebook- vagy Instagram-oldalát az információkért.

Címlapfotó: Matthieu Joannon / Unsplash