Brad Pitt, Sting, Coppola, Iniesta, Bon Jovi, Mary J. Blige és Snoop Dogg együtt Miskolcon!

2024. május 12.

Május 16-19. között a miskolci világsztárok terén kerül sor a nagy eseményre.

2024. május 16-19. között immár 12. alkalommal kelnek életre a miskolci történelmi Avas macskaköves, kanyargós utcái az Avasi Borangolás idején. A már szinte megszokottnak számító színes programkínálat idén sem maradhat el: 80 programhelyszínen 62 borászat várja az érdeklődőket. Zenei programokból sem lesz hiány, három színpadon 18 koncert zajlik majd. Mindeközben számos utcazenész fokozza a hangulatot a pincesorokon és a borházakban.

A szervezők számos újdonsággal készültek idén. A világsztárok terére olyan hírességek pincészetének borait hozzák el a fesztiválozók részére, akik már beírták magukat a film-, zene- vagy sporttörténelembe. „Elhozza” a legjobb borait az az Andrés Iniesta, aki az FC Barcelona és a spanyol válogatott egykori sztárfutballista középpályásaként világ- és Európa-bajnok, többszörös BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes lett. A Francis Ford Coppola Winery remekei egyenesen a filmvilág központjából, Kaliforniából, a nemzetközi popzene brit állócsillaga, Sting borai pedig Toszkánából érkeznek hozzánk. Jon Bon Jovi fiával közös francia borászata, a Hampton Water is bemutatkozik a XII. Avasi Borangoláson, mint ahogyan a soul, r’n’b és pop egyik meghatározó hangja Mary J. Blige Sun Godess márkájának darabjai. Snoop Dogg saját borával és a Brad Pitt nevével fémjelzett Chateau Miraval különleges provanszi rozé pezsgőivel is találkozhatnak azok, akik kilátogatnak az idei Borangolásra.

Akinek ennyi nem lenne elég, hogy útra keljen Miskolca, annak ajánljuk egy korábbi cikkünket, ahol az Avasi Borangolás teljes programja megtekinthető.

Címlapfotó: Miskolczi Borbarátok