A Nyitott Főzdék Napja idén egy izgalmas csavarral várja az érdeklődőket

2024. április 12.

Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napja idén a különleges fűszerekkel készülő söröket helyezi a középpontba.

Ahogy azt a sörkedvelők az elmúlt négy évben már megszokhatták, tavasszal újra megnyitnak a sörfőzdék, szerte az országban! A kezdeményezés célja ezúttal is az, hogy egyenesen a sörfőzdékhez vigye a sörszerető, illetve a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget.

A rendezvényen résztvevő kisüzemekben lehetőség lesz a főzde bejárására, sörkóstolásra és -vásárlásra is. Knap Gábor, a rendezvény főszervezője elmondta, 2024-ben már ötödik alkalommal lesz Nyitott Főzdék Napja. Az elmúlt években országosan mintegy 40 különféle sörfőzde nyílt meg az érdeklődők előtt, illetve a szervezők számításai szerint körülbelül 400 csoportos főzdelátogatás valósult meg.  

Idén a Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája a „sör és a fűszer” lesz. Knap Gábor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a különféle fűszerek használata – a csalántól, a szerecsendión át a citrushéjig – évszázadok óta általános egyes sörkultúrákban. A „sör és a fűszer” kategóriába ezért számos klasszikus sörtípus is besorolható. Lesznek azonban olyan sörfőzdék is, amelyek kifejezetten erre a napra készülnek meghökkentő, fűszeres sörök bemutatójával.

Ezek közül a főzetek közül kerül ki 2024-ben is a látogatók szavazatainak összesítése után, a „Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre”. A saját kedvenceikre a rendezvény saját weboldalán voksolhatnak majd az érdeklődők. A www.nyitottfozdek.hu oldalon már térképen is látható, mely főzdék igazolták vissza, hogy május 25-én nyitva tartanak a látogatók előtt, rövidesen pedig a részletes programok is felkerülnek a weboldalra. A Facebook esemény linkre is kattintva további információk érhetők el.

Címlapfotó: Maria Benitez / Unsplash