Letölthetők a Michelin-ajánlást kapott magyar étterem receptjei!

2023. február 23.

Mostantól bárki elkészítheti otthon a Michelin-ajánlással díjazott magyaros és franciás fogásokat. Mi nyomban meg is kóstoltuk őket.

A hasonló minőségű éttermektől ritkán látott meglepetéssel rukkolt elő a 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben ismét Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro csapata. A Bamba Marha hamburgerező és a Donna Mamma pizzérialánc megálmodójaként ismert Jancsa Jani kulináris vezető és csapata által az Október 6. utcában működtetett étterem a saját receptjeit tartalmazó e-bookot adott ki, amellyel a gasztronómiát kedvelők otthon is ki tudják próbálni az étteremben fogyasztott különlegességek elkészítését. A Hoppá! Bistro hírlevelére felirakozók így nemcsak az étterem újdonságairól értesülhetnek első kézből, de Irtó Márton séf receptjei segítségével a bisztró népszerű fogásait saját konyhájukban is elkészíthetik – akár a csirkecomb szuvidálására alkalmas készülék híján is. A levesektől kezdve az előételeken át az étterem vendégeinek kedvelt főételeiken keresztül a desszertekig bezárólag 14 recept várja a vállalkozó kedvű gasztrokalandorokat.

Fotó: vince.hu

A receptkönyv a sajtó előtt február elején mutatkozott be, mégpedig egy rendhagyó ebéd során, ahol három fogást kísért végig akusztikus koncertjével Járai Márk, a Halott Pénz zenekar énekese. Talán nem mindenki számára ismert, de Márk életében a gasztronómia különleges helyet foglal el: nem csak rendszeresen főz és szívesen kísérletezik a saját konyhájában, de utazásait is a kulináris élmények köré szervezi, aprólékosan megtervezve, hogy mely éttermekbe, bisztrókba látogat ilyenkor el.

michelin-ajánlásos étteremben gitározik egy férfi
Fotó: Hoppá! Bistro

Ismerős ízek, kifinomult megoldások, Michelin minőség

Az ebéd során terítékre került a kacsamájparfé, amely egy kápiakaramelles-petrezselyemolajos ágyon pihent és saját sütésű pirított kalács kíséretében érkezett. A parfé habos-könnyed textúráját és a kacsamáj lágy ízét tökéletesen egészítette ki a kápiakaramell fűszeres édessége. Főételként a csirkepaprikást kóstolhattuk: a szaftos csirkecombokat egy gazdag, bársonyos pirospaprikás mártás vonta be, a klasszikus nokedlit pedig az osztrák konyha népszerű, laktató tésztaétele, a sajtos-snidlinges specli helyettesítette. A desszert nemcsak tálalásában, de ízében is lenyűgöző volt: a sakktáblaszerűen elrendezett fehércsokoládés ganache kockák és a csokoládémousse halmait fanyar ribizli és cékla színezte, gazdagította.

A Hoppá! Bistro látványos és ellenállhatatlanul finom kacsamájparféja
Fotó: vince.hu

A Hoppában a hazai alapanyagok mellet nagy hangsúlyt fektetnek a magyar borok népszerűsítésére, ezen felül a nemzetközi repertoár is széleskörű. A kézműves sör, modern gin-tonic és koktél kínálat még teljesebbé teszi a kulináris élményeket. Csak úgy mint a Bányai farm kávékülönlegessége.

Címlapfotó: Hoppá! Bistro