Íme a hír, amire a sörrajongók már annyira vártak

2024. január 27.

Az már biztos, hogy jól indul a 2024-es év a sör szerelmeseinek.

Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár 8. alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint 100 csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok is terítékre kerülnek – a korábbi helyszíneket kinőve – idén már a Várkert Bazárban.

A sörimádók népes táborának legszebb téli pillanatait hozza el idén is az Indoor Sörfesztivál. Az eseményen egy belépőjegy áráért korlátlanul – de mértékkel ajánlva – kóstolhatunk végig több mit százféle csapra vert seritalt. A hazaiakon túl a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességei szintén jelen lesznek.

A nem apadó sörfolyam mellett a kihagyhatatlan esemény kiváló alkalmat kínál egy kis kultúrtörténeti töltekezésre, sörtörténelmi anekdotázásra is. Katona Csaba „sörtörténész” viszi majd a szót, számtalan izgalmas historikus adalékkal bővítve az ismereteinket. A bevállalósabbak pedig a sörtörténeti kalandozásokhoz kapcsolódó sörivó versenyen fitogtathatják képességeiket. 

A legkülönlegesebb hazai sörbörzén belekóstolhatunk a pálinkák, rumok és ginek világába is, a legjobbakból válogatva, kinek-kinek ízlése szerint. Mindemellett pedig mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.

Február 23-24-én tehát a Várkert Bazárban ismét habzik a sörünnep, naponta 17 órától, egészen éjfélig.

Elővételes napijegy: 12 990 forint, a helyszínen 14 990 forint, mely a korlátlan sörkóstolás mellett ajándék logózott pohárral is jár. A Sörvacsora pedig 21 990 forint, mellé persze a sörkóstolással és az ajándék pohárral.

Címlapfotó: BENCE BOROS / Unsplash