5 különleges pálinka kifejezetten a húsvéti asztalra

2023. április 07.

Húsvétkor egy pohár jó pálinka családi körben elfogyasztva felejthetetlen élmény. Mi most 5 jó pálinkát is ajánlunk erre az alkalomra.

A Vince csapata rengeteget kóstol, tapasztalatait, élményeit pedig különböző formákban rendszeresen megosztja a közösséggel. Ennek egyik formája az olvasók és pincék körében egyaránt népszerű borteszt a havonta megjelenő Vince Magazinba. Emellett azonban a vince.hu oldalon is rendszeresen jelentkezünk értékelésekkel, ajánlásokkal. Februárban kedvenc tokaji és Tokajon túli furmintjainkat mutattuk be. Arra gondoltunk, húsvét alkalmából új „téma” köré szervezzük az ajánlónkat, ezúttal kedvenc pálinkáinkat szedjük listába.

öt pálinka üvege elfektetve, körülöttük szöveg

Ertl Flóra, a Vince vezetője

Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház Prémium Málna 

Az érett málna rendkívüli gazdag aromája kirobbanó intenzitással keríti hatalmába kóstolóját. Már az első korty visszarepíti az embert a gyerekkorába, amikor a napsütötte, édes gyümölcsöt kézzel szedte a nagymama kertjében. Valódi friss gyümölcsös íz, igazi csemege! Az édes kora nyári illathoz hosszantartó ízbomba párosul, felejthetetlen élményt garantálva mindenkinek. Biztosan sláger ital lesz a húsvéti asztalon, kimondottan a hölgyek körében!

Kalmár Borbála, a Vince Magazin szerkesztője

Fenegyerek Málnapálinka

A málnát mondom, de tulajdonképpen Pach Gábor bármelyik pálinkája ide kívánkozik: olyan tiszta gyümölcsíz jellemzi őket, hogy az alkoholt már nem is érzi az ember – talán csak másnap. A málna évről évre nagyobb érték, egyre kevesebb terem, egyre borsosabb az ára, amely sajnos ebben a pálinkában is visszaköszön. De hát a húsvét mégiscsak ünnep, és ennek az italnak már az illata is annyira mámorító, hogy garantáltan minden cseppje megéri az árát.

Nagy Bea, borász partnerkapcsolatok

Lunczer Prémium Fekete Berkenye Pálinka

Egy különlegesség a Dunakanyar szívéből. Az illata füstös, avaros már-már maszkulinnak mutatkozik, bele kortyolva viszont lágyabb arcát mutatja, előjönnek a gyümölcsös jegyek. Remek választás, ha valami különlegeset szeretnénk fogyasztani.

Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője

Szigetköz Lelke Pálinkaház Vadcseresznye

Tökéletes harmóniája az érett, aromatikus cseresznye gyümölcsösségének és a vadon termő bogyósok jellegzetes fanyarságának. Az illat- és ízprofilt finoman árnyalják a marcipános és édes fűszeres, étcsokoládés jegyek. Karakteres, testes pálinka; lecsengése hosszú és szép egyensúlyt mutat. Fogyasszuk önmagában (mértékkel!), de egy étcsokoládés-meggyes brownie mellett sem vall szégyent.

Geri Ádám, a vince.hu felelős szerkesztője

Brill Medvehagyma párlat 2021

A medvehagymának javában szezonja van, számos formában kerül a húsvéti asztalokra. Miért ne lehetne az egyik a folyékony változat? Az intenzív illatú medvehagyma párlat ízben is kiválóan hozza a növényre jellemző fokhagymás jegyeket, zamata kóstolás után még sokáig megmarad. Medvehagymás rizottóba, fűszeres sültekhez elég csak egy csepp belőle, amely kiemeli az ételek fűszeres jegyeit.

Címlapfotó: Fotó: Timothé Durand / Unsplash