Palackba zárt elegancia a Pannonhalmi borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő pincészetétől

2022. november 04.

Nem múlik el úgy év és évjárat, hogy a Pannonhalmi borvidék egyik legjobb borászatának csúcs vörösbora, a Legenda komoly díjat ne nyerne.

A Cseri Pincészet alapítóinak már ültetvényeik telepítésénél eltökélt tervük volt, hogy tételeik között egy csúcsvörös is helyet kapjon, így birtokuk közel felét kék szőlő borítja. A megálmodott bor Legenda névvel került a pincészet kínálatába, és sikerei évről évre kiválóságáról tesznek tanúbizonyságot.

pannonhalmi borvidék, fekete borospalackok
Fotó: Szami/ RAW Agency

Az 55%-ban merlotból és 45%-ban cabernet francból készülő bor 12 hónapos barrique hordós érlelésen megy keresztül, hogy elnyerje végső állapotát. A fele másod és harmadtöltésű hordóban, míg másik fele új hordóban érlelődik, ennek köszönhetően jellegzetes ízjegyekben közel sem szenved hiányt. Pirosbogyós gyümölcsökkel nyit, majd cigánymeggyen és túlérett málnán át vezet a csokoládés, nugátos, kávés utóízig. A különleges, szenvedéllyel teli kortyok végleg rabul ejtik a kóstolóját.

pannonhalmi borvidék, kék szőlő a tőkéken
Fotó: Szami/ RAW Agency

A Cseri Legenda prémium mivoltát és egyediségét számos elismerés igazolja. A 2022-es VinÓvár rendezvényen Mosonmagyaróvár Város Vörösborának választották a Pannonhalmi borvidék pincészetének tételét.

(promóció)
Címlapfotó: Szami/ RAW Agency