7 rendhagyó boros ajándék

2022. december 21.

Lekvár, dugó, ékszer bizonyítja, nem csak egy palack ital lehet jó boros ajándék a borok szerelmeseinek.

A borok szerelmesei legtöbbször egy palack finom bort kapnak karácsonyra. Természetesen így is lehet különleges a karácsonyi boros ajándék (itt meg is mutattuk, hogyan), de ezen kívül számos olyan kreatív kiegészítő is elérhető, ami szintén örömöt okozhat számukra. Az alábbi cikkben hét olyan remek ajándékötletet mutatunk be, ami lázba hozza a borrajongókat.

L’Epicurien pezsgő- és eperlekvár

A zamatos eper és a száraz pezsgő csodálatos kombinációja alkotja ezt a finom lekvárt. Nagyszerűen passzol a különböző süteményekhez, de a reggeli vajas kenyérhez is ideális választás – írja a VinePair

Charles Viancin szilikon boros dugók

Ezeket a bájos dugókat a természet ihlette. Úgy tervezték őket, hogy egyszerre legyenek szórakoztatóak és funkcionálisak. Ezek a kis csecsebecsék nagyon kedves módon hosszabbítják meg a legfinomabb borok élettartamát.

Corkcicle Air

Igenis van megoldás a borok szakszerű, gyors hűtésére! Ez a jégcsap alakú eszköz tökéletesen illeszkedik a borospalackokba és gyorsan ideális hőmérsékletre hozza őket.

Pour the Wine nyaklánc

A Desiree Harrison-Brown borszakértő és tartalomkészítő által alapított The Wino Shop egy rejtett gyöngyszem a boros kiegészítők, köztük ruházati cikkek, poharak, boros táskák és ékszerek piacán. Ez a kecses nyaklánc egy kreatív és finom módja annak, hogy a rajongók kifejezzék a borok iránti szeretetüket.

Graf Lantz Wine-O’s pohárjelölők

Ezek a színes filcből készült pohárjelölők örökre megváltoztathatják a vacsorapartikat és a baráti összejöveteleket. A tizenkét kis gyűrű mindegyike jól illeszkedik a szabványos borospohak szárai köré, így egész este könnyedén nyomon követhető, hogy melyik pohár kihez tartozik. További bónuszként a jelzők környezettudatos módon készültek és foltállóak is.

Graf Lantz

Coravin Pivot

https://twitter.com/CookHomeItems/status/1483622013176483843

Egy palack bor kinyitása gyakran nagy elkölteleződés. Ha ugyanis egyszer felbontja az ember, véges idő áll rendelkezésre az elfogyasztásra, mert a bor levegővel érintkezve öregedésnek indul. Ez az ajándék éppen ez ellen hat. A készülék argon gázréteget képez a palackban maradó bor tetején, késlelteti az oxidációt. A készülék gyártója szerint így bontás után akár négy hétig is garantált a minőség.

Iannazzi Glass Design szaké szett

Ez a szaké készlet lime zöld és pasztell rózsaszín színben kapható és remekül passzol bármely pohárgyűjteménybe. A karafot és két poharat tartalmazó szett üvege abszolút kézimunka, méltó kelléke a családi ünnepeknek, baráti összejöveteleknek.

Iannazzi Glass Design

Címlapfotó: Dorine Allali / Unsplash