Különleges új sört dobott piacra a legendás sörgyár

2023. március 22.

Izgalmas és innovatív sör érkezett tavasszal a 177 éves sörfőzde kínálatába. Mérföldkő lehet az egész ágazat számára.

A Peroni Nastro Azzurro nemrégiben egy új típusú világos lager sört vezetett be, amivel kifejezetten a „fiatalabb fogyasztókat” célozzák meg. A már itthon is kapható Peroni Nastro Azzurro Stile Capri kevésbé keserű és alacsonyabb alkoholtartalommal (4,2%) rendelkezik, mint az Asahi tulajdonában lévő olasz márka bestseller lagere – írja a Drinks International.

„A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri jelentős mérföldkő számunkra és az egész ágazat számára egyaránt. Egy izgalmas és innovatív új sört hozunk a piacra, amely üdítően könnyű, és tökéletesen illik többféle alkalomhoz. Úgy gondoljuk, hogy a fiatalabb fogyasztók megnyerésével egy prémium márka égisze alatt és a kategória vonzerejének kiszélesítésével hozzájárulhatunk a sör értékesítésének növeléséhez a melegebb hónapokban, az alkoholfogyasztás csúcsidőszakában” – idézi a cikk Steve Youngot, az Asahi UK értékesítési igazgatóját.

A bevezetés a „napfényes sörök” (világos lagerek) piacát célozza meg. A márka kutatásai szerint eme szegmens elképesztő ütemben növekszik, mindez pedig a prémium főzdék lehetőségeit is bővíti.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Giandomenico (@giandomenico_ilari) által megosztott bejegyzés

„A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri megjelenése komoly lehetőséget kínál a vendéglátóiparban. Ez az a szegmens, ahol a márkák épülnek, mivel a fogyasztók első sorban a vendéglátóhelyeken próbálnak ki új dolgokat. Ha a tavasz és a nyár folyamán a terméket megfelelően szervírozzák, akkor megnyerhetjük magunknak a vásárlókat” – tette hozzá Young.

Fennállása 180. évfordulójához közeledve a Peroninál alaposan ráléptek a gázra. A vállalatot a Peroni család 1846-ban alapította az olaszországi Vigevano városában. A vállalkozást Giovanni Peroni 1864-ben költöztette Rómába, hat évvel azelőtt, hogy a település 1870-ben Olaszország fővárosává vált volna. A 19. század végén és a 20. század elején a vállalat az egyik legjelentősebb sörgyártó céggé vált az újonnan egyesített olasz államban. A mostani tulajdonos Asahi 2016 óta birtokolja a céget.

Címlapfotó: Maria Benitez / Unsplash