A legelképzelhetetlenebb helyen rendeznek a hétvégén sörfesztivált

2024. május 31.

Kézműves sörfőzdékkel, foodtruckokkal és sörakadémiai előadásokkal várják az érdeklődőket a különleges sörfesztivál szervezői.

Közkívánatra már nemcsak Zamárdiban,  hanem a bor fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet. Ezen a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel.

Balatonfüreden, a Helka diszkó árnyékában igazi sörakadémia nyílik május 31. és június 1. között. Sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a szombati, tematikus programokra.

A helyszínre 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel, amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

plakát feliratokkal és a Balatonnal, a balatonfüredi sörfesztivál plakátja
Fotó: Balaton Beer Weekend

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt most már tovább bővítve a régiót, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

„Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak” – árulta el a rendezvény házigazdája, Bart Dániel, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti. „Egy-két hétvégét érdemes arra szánni, még a borkedvelőknek is, hogy semlegesítsék a gyomrukat, finom, minőségi söröket kóstoljanak és megismerjék a helyi sörkészítők munkáit. A balatonfüredi hétvége után repetaként a július 12-14. között szervezett Zamárdi sörfesztiválra is érdemes lesz ellátogatni” – tette hozzá a házigazda.

A belépés ingyenes, a sörfesztivál szervezői szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel a balatoni gasztronómia, és emelné poharát a dunántúli sörökre!

További információ: https://www.facebook.com/events/946374513405818

Sörfőzdék
Stari, Hedon, Helka, Sümegi, Krenner, Kobrunn, Krois, Pécsi Sörfőzde

Foodtruckok
Kazánház, Kolbice, Paneer, Szürkeharcsa Halbár

Desszert
Waffel Land

Címlapfotó: Balaton Beer Weekend