Szenzáció! Egy magyar is bekerült a világ 50 legelismertebb borászata közé

2023. április 06.

6 kontinens több ezer borászata közül egy tokaji borászat is helyet kapott az előkelő listán.

2023-ban tizenharmadik alkalommal állította össze a Drinks International a The World’s Most Admired Wine Brands listát, amin a világ legelismertebb bormárkáit veszi számba. A borszakmai platformként működő magazin Master of Wine-okat, sommelier-ket, kereskedőket, újságírókat és egyéb boros szakembereket kér fel az összesen 50 pincészetet számláló lista elkészítésére.

Nagy megtiszteltetés, hogy 6 kontinens több ezer borászata közül egy magyar is befért. A mádi birtokközponttal rendelkező Royal Tokajinak sikerült ez a nem kis bravúr. Az első helyet az olasz Antinori szerezte meg.

royal tokaji, szöveges lista

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Royal Tokaji újra felkerült, és az 50. helyet foglalja el a Drinks International Magazin által összeállított The World’s Most Admired Wine Brands listáján. Külön öröm számunkra, hogy Magyarországot újra sikerült feltennünk a nemzetközi borvilág térképére, hiszen a magyarországi bortermelők borvidéki hovatartozástól függetlenül ezért küzdenek már hosszú évek óta, hogy a ‘magyar bor’ újra elfoglalhassa méltán megérdemelt helyét a nemzetközi piacon” – olvasható a borászat Facebook-oldalán a díjról beszámoló bejegyzésben.

Címlapfotó: Thomas Martinsen / Unsplash