Hazai szakember is bekerült a Veuve Clicquot női séfeket támogató programjába

2024. február 03.

A Veuve Clicquot Solaire Tables programjának célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a filozófiával.

Több mint 250 évvel ezelőtt, mielőtt még a nemek közötti egyenlőtlenségről vitatkoztak volna, egy fiatal özvegy örökre megalapozta a Clicquot champagne-ház fényes jövőjét. Madame Clicquot öröksége tagadhatatlan, Anglia Királyi Udvarától egészen az Orosz Cárságig ünnepelték ragyogó champagne költeményeiért. Ma a Veuve Clicquot újabb fontos lépést tesz a női szakemberek elismerésének irányába. Elindítja Solaire Tables programját, melybe hazánk séfje, Kovács Edit is meghívást nyert a balatonszőlősi Casa Christa színeiben! (A Veuve Clicquot az LVMH cégcsoport tagja, hivatalos hazai forgalmazója pedig a Fine Brands Company.)

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével. Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhe. A program kifejezett célja, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában. 

sárga címkés palack az asztalon, mellette két pohár
Fotó: Veuve Clicquot

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása. Tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a „solaire” filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” – mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere.

A Veuve Clicquot szellemiség

A programban egyedüli magyar étteremként résztvevő balatonszőlősi Casa Christa Agriturismo Kovács Edit séf és Forrai Kriszta névadó tulajdonos vezetésével már a Michelin Guide figyelmét is felkeltette. Most újabb visszajelzést kaptak, hogy a megfelelő úton járnak. „Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Veuve Clicquot champagne-ház minket választott magyar partnerének a Solaire Tables program keretein belül. Igyekszünk a balatoni szezont minél hosszabbra nyújtani, ezáltal a hitvallásunkat és a Veuve Clicquot szellemiséget még jobban megismertetni a vendégekkel. Tavaly ősszel Közép-Európában először mi adtunk otthont a Solaire Tables estnek. Ezen számos, a régióból érkező vendég kóstolhatta végig a champagne sorhoz megalkotott ételeinket. Reméljük, hogy idén még több látogató élvezi majd séfünk különleges kreációit, Veuve Clicquot champagne-okkal parosítva” – meséli Forrai Kriszta.

A Solaire Tables program partner éttermeiben tehát a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat. Emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.

Címlapfotó: Veuve Clicquot