Rebellis francia konyakkészítő remekműveit kóstolhatjuk a VIRTU Restaurantban

2023. december 12.

A VIRTU Restaurant egyedülálló rum- és konyakkóstolóra hívja az érdeklődőket 120 méterrel a Duna fölött.

Alexander Gabriel 1989-ben alapította meg Maison Ferrand nevet viselő márkáját, melyet mára a világ egyik legjelentősebb butikpárlat-gyártójaként, valamint a történelmi szeszesitalok mozgalmának megteremtőjeként tartunk számon. A lázadó konyakkészítő legnemesebb termékeinek közreműködésével ismerhetjük most meg a rum- és konyaktörténelem legfontosabb állomásait, valamint az italok elkészítésének hagyományait – mindezt a VIRTU Restaurant eseményén.

Gabriel világhódító útja a 100 százalékban Grande Champagne-ból készülő Ferrand konyakkal kezdődött, amelynek gyökerei több mint négy évszázadra és tíz generációra nyúlnak vissza. De vajon pontosan, hogyan készültek az első konyakok a francia Cognac községében? És előállítási módja miért nem változott semmit az elmúlt 300 évben?

Erre és még sok hasonló kérdésre kaphatunk választ, ha részt veszünk a VIRTU vezetett rum- és konyakkóstolásán, melyet december 20-án, a MOL Campus 28. emeletén található étterem bármenedzsere, Steier Máté, valamint Csiszár Levente, a Ferrand kelet-közép-európai képviselője irányítanak majd.

Az este folyamán a két szakember egy tág spektrumot mutat be a rumokból, a program végén pedig a résztvevők megkóstolhatják a márka alapjául szolgáló konyakot és egy különleges, magyar vonatkozású tételt is.

Címlapfotó: Edgar / Unsplash