Megbarnult a banán? Így lesz igazi kincs a konyhában!
A cikk elolvasása után utazni fogunk a boltban a már barnulásnak indult, leértékelt banánokra.
Mindenek előtt fontos leszögezni: a nemrég megbarnult banán nem romlott meg. Mégis bátortalanabbá válunk nyersen történő elfogyasztását illetően. Valóban nem nyújt annyira szép látványt, mit a még teljesen friss, sárga testvére. Ne csüggedjünk. Még így is számos különböző lehetőség van a hasznosítására. A megannyi közül alábbiakban egy banánkenyér receptet mutatunk be, ami úgy kezdődik: „vegyünk 3 darab túlérett banánt”. Garantáljuk, a végeredmény tökéletes lesz, az első sütés után utazni fogunk vásárlásnál a boltban a már barnulásnak indult, leértékelt banánokra.
Banánkenyér a maradék banánból
Hozzávalók
- 3 darab túlérett banán
- 125 g vaj
- 180 g kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 300 g liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- ½ ek só
- ½ ek vaníliakivonat
- 250 g dió
- 115 g mazsola (ízlés szerint)
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Vajazzunk ki egy hosszúkás tepsit, majd szórjuk be egy kis liszttel.
- Pirítsuk meg a diót.
- Egy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, majd rakjuk hozzá a banánokat és a tojásokat, keverjük alaposan át.
- Egy másik tálba rakjuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük össze az egészet, majd adjuk hozzá az előző keverékhez.
- Ezt követően rakjuk bele a diót, a vaníliakivonatot és a mazsolát.
- Öntsük bele az egész keveréket a tepsibe. A banánkenyér nagyjából 50-60 perc sütés után készül el.
- Fogyasztás előtt 10-15 percig pihentessük.
IDE kattintva további túlérett banán felhasználásával elkészíthető recepteket találni.
Címlapfotó: ffrige / Unsplash