Megbarnult a banán? Így lesz igazi kincs a konyhában!

2023. október 10.

A cikk elolvasása után utazni fogunk a boltban a már barnulásnak indult, leértékelt banánokra.

Mindenek előtt fontos leszögezni: a nemrég megbarnult banán nem romlott meg. Mégis bátortalanabbá válunk nyersen történő elfogyasztását illetően. Valóban nem nyújt annyira szép látványt, mit a még teljesen friss, sárga testvére. Ne csüggedjünk. Még így is számos különböző lehetőség van a hasznosítására. A megannyi közül alábbiakban egy banánkenyér receptet mutatunk be, ami úgy kezdődik: „vegyünk 3 darab túlérett banánt”. Garantáljuk, a végeredmény tökéletes lesz, az első sütés után utazni fogunk vásárlásnál a boltban a már barnulásnak indult, leértékelt banánokra.

Banánkenyér a maradék banánból

barna sütemény felülnézetből
Fotó: priscilladupreez / Unsplash

Hozzávalók

  • 3 darab túlérett banán
  • 125 g vaj
  • 180 g kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 300 g liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • ½ ek só
  • ½ ek vaníliakivonat
  • 250 g dió
  • 115 g mazsola (ízlés szerint)

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vajazzunk ki egy hosszúkás tepsit, majd szórjuk be egy kis liszttel.
  3. Pirítsuk meg a diót.
  4. Egy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, majd rakjuk hozzá a banánokat és a tojásokat, keverjük alaposan át.
  5. Egy másik tálba rakjuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük össze az egészet, majd adjuk hozzá az előző keverékhez.
  6. Ezt követően rakjuk bele a diót, a vaníliakivonatot és a mazsolát.
  7. Öntsük bele az egész keveréket a tepsibe. A banánkenyér nagyjából 50-60 perc sütés után készül el.
  8. Fogyasztás előtt 10-15 percig pihentessük.

IDE kattintva további túlérett banán felhasználásával elkészíthető recepteket találni.

Címlapfotó: ffrige / Unsplash