Bőrszárazság, ráncok, rozácea? Mutatjuk a természet megoldásait!

2024. január 11.

Természetes megoldások bőrproblémákra szakembertől.

A száraz, húzódó bőr, valamint a víz-, zsír- és tápanyag-hiányból következő ráncosodás az egyik leggyakoribb bőrprobléma, amire nem csak a hölgyek, de férfiak is keresik a megoldást! De nem mindegy, hogy miközben jót akarunk, terheljük-e kockázatos összetevőkkel, szintetikus anyagokkal a bőrünket, amik akár allergiás reakciókat is okozhatnak – jobb esetben nem használnak. A száraz bőr mellett a rozácea, azaz egy bőrbetegség is gyakori, melyet általában az arc középső részén kialakuló vörösödés, kitágult hajszálerek, pattanások és az érzékeny bőr jellemez. Ebben a rövid cikkben Dr. Gyovai Violával, okleveles biológussal, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusával keresünk természetes megoldásokat a bőrproblémékra.

fehér flakon és doboz
Fotó: Biola

Az úgynevezett száraz, dehidratált bőr jellemzője a vízhiány és a nedvességvesztés, valamint az antioxidánsok gyors elhasználódása az, ami a bőr feszülését és esetleges kirepedezését, érzékenységét eredményezi. Ezeket az érzésre kellemetlen, látványra pedig előnytelen tüneteket kezeljük olyan természetes hidratáló anyagokkal, mint az aloe vera, lenmag-kivonat, hyaluron sav, glicerin vagy shea vaj és lifetszépe olaj, ami támogatja a vízmegőrzést a bőrben.  „A BIOLA biokozmetikumait úgy alkottam meg, hogy a hidratáló összetevőkön túl a multivitamin és gyógynövény hatóanyag-komplex-ek és a bio növényi olajok további bőrtápláló, bőrregeneráló hatást is biztosítanak a száraz, érzékeny bőrre” – mondja Dr. Gyovai. Az MTA kandidátusa által javasolt arcápolók között van a Naturissimo Nappali mélyhidratáló arckrém, illetve az anti-ageing hatóanyagokban gazdag Bio goji & alaria time control szérum, a bőrfeszesítés és ráncfeltöltés mestere.

zöld flakon
Fotó: Biola

Fiatalosan szép megjelenés

Az egészséges, hidratált bőr megőrzi rugalmasságát és feszességét, míg a száraz bőr hajlamosabb a ráncosodásra, mivel kevésbé képes megtartani a nedvességet. Egy olyan természetes, bio hatóanyagokban gazdag arckrém, testápoló vagy más kozmetikum, ami kockázatos összetevőktől mentes, de természetes hidratáló anyagokban gazdag, segíti a bőr egészséges működését: a fiatalosan szép megjelenés így garantált.

fehér flakon és doboz asztalon
Fotó: Biola

A rozáceára kozmetikai szépítő megoldást kínálunk, olyan csodálatosan hatékony bio hatóanyagokkal, mint a kökény, a szalmagyopár, a galagonya, az orvosi somkóró és a kerti ruta. „A rozáceás bőrre kifejlesztett kozmetikumaink mindegyike legalább hat olyan bio összetevőt tartalmaz, amely a bőrpírrel érintett bőrfelületet természetesen megnyugtatja és regenerálja, így garantálja a komplex bőrápolást a legérzékenyebb bőrre is” – zárja szavait Dr. Gyovai Viola.

További információk a biola.hu oldalon.

(promóció)
Címlapfotó: Biola