Képeken a Hungarian Wine Summit!

2024. április 23.

A magyar bor nagy lehetősége volt az ötnapos Hungarian Wine Summit, amin közel 100 külföldi szaktekintély vesz részt.

A 2024. április 21-25. között zajott Magyarország több pontján a Hungarian Wine Summit. A megújult esemény egyedülálló lehetőséget kínált a magyar borászok számára. Hazai környezetben építhetik tovább nemzetközi kapcsolataikat.

A Hungarian Wine Summit a Magyar Bormarketing Ügynökség gondozásában, a Nemzeti Bormarketing Stratégia mentén kínált lehetőséget a nemzetközi célpiacokról érkező kereskedőknek, importőröknek, szakíróknak és Master of Wine-oknak (MW) több száz hazai tétel megismerésére.

emberek ülnek asztaloknál egy nagy csarnokban
Fotó: Magyar Bormarketing Ügynökség

Az ötnapos rendezvény második napja, az úgynevezett konferencianap a Millenárison zajlott. A meghívott közel 100 külföldi vendég 9 mesterkurzuson vehetett részt, ezeken a magyar borok legjava került bemutatásra különböző tematikák menten.

Két ember áll egy asztalnál, prospektust néznek
Fotó: Magyar Bormarketing Ügynökség

A mesterkurzusok után délután sétálókóstoló vette kezdetét. Több mint 100 magyar borászat mintegy fél ezer tételét regisztrálta előzetesen a rendezvényre. A személyesen jelen lévő képviselőknek lehetőségük nyílt többek között b2b találkozókon közvetlenül a külföldi importőrökkel üzleti kapcsolatot kötni, ezzel is elősegítve a magyar borok exportját. A silent kóstolózónában a vendégek szabadon kóstolhattak a benevezett tételekből.

Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Fotó: Magyar Bormarketing Ügynökség

A konferencianap zárásaként Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos mondott záróbeszédet. Ezt követően a rendezvény nagykövetei valamint a Hungarian Wine Summit négy felkért jószolgálati nagykövete (Caroline Gilby MW és Elizabeth Gabay MW az Egyesült Királyságból, Wojciech Bońkowski MW Lengyelországból és John Szabó Master Sommelier Kanadából) osztották meg a gondolataikat a meghívottakkal. Az estét koncert zárta.

három ember ül asztal előtt
Balról jobbra John Szabó, Caroline Gilby és Elizabeth Gabay jószolgálati nagykövetek Fotó: Magyar Bormarketing Ügynökség

A Hungarian Wine Summit folytatásaként április 23-25. között a meghívott vendégek tanulmányutakon vehettek részt a Balatonboglári, Balatonfüred-Csopaki, Egri, Etyek-Budai, Szekszárdi, Tokaji és Villányi borvidéken.

További fényképek és rövid beszámolók az esemény hivatalos platformján, a Magyar Bor Facebook-oldalon érhetők el.

Címlapfotó: Magyar Bormarketing Ügynökség