Eladó a nagy magyar borászat, ami főleg a pezsgőiről ismert

2022. december 29.

Több tíz hektár terület, telephely, komplett berendezés. Ez jár a hirdetésben eladásra kínált magyar borászat mellé. A vevőnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Az egyik ingatlanos portálra december 25-én került fel az alábbi hirdetés „Szőlőbirtok és borászat eladó” címmel.

Eladó az évtizedek óta szőlőtermeléssel és feldolgozással foglalkozó Mezei Pincészet a Bükki borvidék jelenleg legnagyobb borászata, mely 85 hektáron gazdálkodik Tibolddarócon és környékén – a borvidék legjobb adottságú területein.

A hirdetésből kiderül, az ingatlanhoz tartozik szőlőfeldolgozó, erjesztő, pince (a felépítmények összes hasznos alapterülete 1332 négyzetméter), valamint összesen 34 hektár földterület. A megállapodás esetén a tartályok, berendezések is átadásra kerülnek. A hirdetés szerint az irányár 2 millió euró, vagyis nagyjából 800 millió forint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gyepes Gabojsza (@gabojszagyepes) által megosztott bejegyzés

A Bükki borvidéken aktív Mezei Pincészet termékpalettáján egyaránt megtalálható a fehér-, rozé és vörösbor, gyöngyözőbor, fehér és rosé pezsgők. Boraikat reduktív módon készítik. Egy megvalósult beruházásnak köszönhetően a pincészet 2013 óta készít saját tankpezsgőket is. Mondhatni, a Mezei Pincészet zászlós tételei a pezsgők, ezekkel nagy áruházlánc polcain is gyakran találkozni.

Címlapfotó: Thomas Schaefer / Unsplash