Akkor a legegészségesebb az alma, ha így esszük
Még több tápanyagot vihetünk egy egyszerű trükk segítségével.
Az alma fogyasztása az őszi szezonban nemcsak ízletes élményt nyújt, hanem valódi egészségmegőrző kincs is. Magas rosttartalma támogatja az emésztést és segít a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, miközben hozzájárul a hosszan tartó teltségérzethez. Gazdag C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert, elősegíti a bőr ragyogását és védelmet nyújt a káros szabad gyökökkel szemben.
Polifenoljai és antioxidánsai csökkenthetik a gyulladásokat, valamint hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának mérsékléséhez. A benne található kálium szabályozza a vérnyomást, míg a természetes pektin segíti a koleszterinszint optimalizálását. Az alma alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás a testsúly kontrollálásához, miközben édes íze természetes energiát ad.
Az alma akkor fejti ki legjobban jótékony hatásait, ha rendszeresen és változatos formában fogyasztjuk – írja az agroforum.hu oldal. Érdemes a gyümölcsöt héjával együtt enni, hiszen a legtöbb rost, vitamin és antioxidáns ebben található. Készítsünk belőle turmixot, frissen préselt gyümölcslevet vagy salátát! Így még több tápanyagot vihetünk be változatosan. Az almás zabkása vagy sült alma ideális egészséges desszert, amely egyszerre tápláló és kímélő.
Címlapfotó: Louis Hansel / Unsplash