5 élelmiszer, amiből szakértők szerint jobb a konzervet enni, mint a frisset
Táplálkozási szakértők állítják, nem minden konzerv kerülendő.
A konzervek általában kedvezőbb árúak mint a friss élelmiszerek és tovább eltarthatók. Mégis mindenki inkább csak kényszermegoldásként tekint rájuk, lévén hogy feldolgozott élelmiszerek. Ebből pedig sokak számára egyenesen következik, hogy sok adalékanyaggal készülnek. Ez utóbbi azonban már távolról sem magától értendő. Az angol Daily Mail lap által megkérdezett táplálkozási szakértők szerint bizonyos konzerveknek igenis helyük lehet az egészséges táplálkozásban – például azért, mert több bennük a tápanyag, mint a friss változatban.
A cikkben idézett szakemberek 5 konzervet soroltak fel, amit érdemes beépíteni az étrendbe.
- Paradicsom
- Makréla
- Csicseriborsó
- Lencse
- Gyümölcsök
Ezekkel tehát érdemes tenni egy próbát. Fontos azonban, hogy a vásárlásnál a jó minőségűt válasszuk ki a konzervekből. Mielőtt mennénk a pénztárhoz, mindig olvassuk el a csomagoláson az összetevő listát és azt tegyük a kosarunkba, amiben (szinte) csak a fent felsorolt alapanyagok találhatók.
Címlapfotó: LukeD_ / Pixabay