Mindenki megfőzi, pedig pirítva sokkal egészségesebb és finomabb ez a zöldségünk
A szakértő szerint, ha így készítjük el, még sokkal jobban fogjuk szeretni.
A brokkoli rendkívül egészséges, ám sokan mégis idegenkednek tőle kissé kesernyés íze miatt. A probléma forrása gyakran a nem megfelelő elkészítési módban rejlik. Egy kis trükkel azonban ízletes és ropogós köretet varázsolhatunk belőle – ígéri az agroinform.hu.
A brokkoli forró vízben való főzése nemcsak az ízélményt rontja el, de egyes jótékony hatású összetevőket is elpusztíthat. A forralás során felszabadulnak a zöldségben található kénvegyületek, amelyek kellemetlen, erőteljes ízt és szagot kölcsönöznek a brokkolinak. Ráadásul ez a módszer túlságosan megpuhítja a zöldséget, így egy íztelen, pépes köretet kapunk.
A már említett cikk Jamie Vespát, a Dishing Out Health nevű gasztrooldal szakértőjét idézi, aki szerint egy egyszerű megoldás garantáltan finomabbá teszi a brokkolit: a titok a pirításban rejlik.
„A forralással szemben, ami hőérzékeny tápanyagokat – például a C-vitamint – is kioldhat, a pirítás megőrzi ezek egy részét” – mondta Jamie. Hozzátette: „A tökéletesen pirított brokkoli mindössze 15 perc alatt elkészül, sosem szárad ki, tökéletesen puha és enyhén megpirult – még a legválogatósabbak is megkedvelik.”
Címlapfotó: Becca Tapert / Unsplash