Bombajó brownie recept: 2 összetevőből 15 perc alatt elkészül

2024. január 14.

Ha ellenállhatatlan vágyunk ébred valamilyen sütemény iránt, de nincs időnk elmenni bevásárolni, készítsük el ezt a hihetetlenül egyszerű brownie-t!

Ha van otthon 340 gramm csokink és hat tojásunk, nyert ügyünk van. A The Kitchn szerint a pofonegyszerű brownie recept lényegében bármilyen táblás tejcsokival működik. Az egyetlen fontos szempont: mivel a sütemény cukortartalmát a csokoládé adja, hatvan százaléknál magasabb kakaótartalmú étcsokit ne nagyon használjunk. És persze minél jobb minőségű csokit választunk, annál finomabb lesz a végeredmény.

Egy adaghoz hat tojásra lesz szükségünk, ezek tartják majd egyben a brownie-t. Verjük fel a tojásokat: ennek hatására levegő kerül majd a tésztába, ami jelentősen megnöveli a sütemény térfogatát, és a textúra is sokkal jobb lesz tőle.  Miközben a tojásokkal foglalkozunk, pont elég időnk van arra, hogy felolvasszuk a csokoládét. A legegyszerűbb, ha pár csepp vízzel egy tálba helyezzük, és alacsony teljesítményen betesszük a mikróba. (De a hajszárítós is egy szuper módszer.)

Ha ezzel megvagyunk, óvatosan kombináljuk a két összetevőt. Mivel nem szeretnénk elveszíteni a tojásba „pumpált” levegőt, a legjobb, ha negyedrészenként adjuk hozzá a csokit. Határozott kevergetés helyett inkább óvatos, hajtogatáshoz hasonló mozdulatokkal dolgozzuk össze őket. Ezután nincs más dolgunk, mint megsütni a brownie-t. Kevesebb, mint 30 perc alatt elkészül majd. Ha pedig nem zavar, hogy kettőnél több összetevőt használunk hozzá, nyugodtan turbózzuk fel kávéval, dióval, vaníliával vagy éppen bogyósgyümölcsökkel, mogyorófélékkel.

Címlapfotó: shaniapinnata / Unsplash