Pár gramm ebből a finomságból fedezi a teljes D-vitamin szükségletünket
A legtöbb D-vitamin egy finom és közkedvelt élelmiszerben található.
A D-vitamin létfontosságú a szervezet számára. Segíti a csontok, a fogak, az izmok egészségének megőrzését, szabályozza a vércukorszintet, támogatja a szív működését, hozzájárul a légutak és a tüdő karbantartásához és erősíti az immunrendszert.
Felnőtteknek naponta 800 nemzetközi egység D-vitamint érdemes bevinniük. Sok ételünk tartalmaz több-kevesebb D-vitamint (a tojássárgájától kezdve a gombáig), egy azonban kiemelkedik közülük. Ez a vadvizi lazac. A vadvizi lazacból 100 gramm akár a szükségletünk 160 százalékát képes fedezni – írja a healthline.com az USA Mezőgazdasági Minisztériumára hivatkozva.
Ez azt jelenti, hogy naponta elég belőle 60 grammot elfogyasztani, és máris elég D-vitamint vittünk a szervezetünkbe. A halak egyébként általában remek megoldást jelentenek, szinte mindegyik fajta gazdag D-vitaminban.
Címlapfotó: guibolduc / Unsplash