Íme egy új módszer a legédesebb görögdinnye kiválasztására
A legédesebb görögdinnye kiválasztása mostantól gyerekjáték, egyetlen pontot kell csak hozzá megvizsgálni a gyümölcsön.
Miután már a zöldségárusok már nem lékelnek, az édes görögdinnye kiválasztása minden nyáron egy országos szerencsejátékká terebélyesedik. Mindenkinek megvan a maga külön bejáratú trükkje, hiszen az édes görögdinnyénél nem létezik jobb nyári hűsítő. Évtizedek óta tartja magát a dinnye kopogtatása, pedig ennek nem igazán van tudományos alapja.
Ezúttal viszont előkerült egy biztosabbnak tűnő módszer. A theorganizerman Instagram-oldalán osztott meg egy videót arról, milyen trükköt érdemes bevetni, ha garantáltan a legfinomabb dinnyét akarjuk hazavinni. Szerinte vásárláskor egyrészt érdemes megnézni a görögdinnye színét. Ennél is fontosabb azonban, hogy a kocsányra is vessünk egy pillantást, ebből ugyanis lehet következtetni a gyümölcs érettségének fokára.
Nézzük meg tehát a kocsányt, de nézzük meg a kocsánnyal éppen átellenben található részt is. Ha a dinnye ezen két „csúcsa” hasonló méretű, akkor valószínű, hogy a dinnyét túl nagyra hízlalták (öntözték) és ezért nem lesz édes. Ha viszont az egykori kocsánynál vagy szárnál található rész kerülete nagyobb, mint a másik oldali folt, akkor minden bizonnyal egy ízletes dinnyére bukkantunk.
Ha megvan a megfelelő darab, egy Dél-Olaszországban divatos, de itthon is kapható „fűszer” segítségével még tovább fokozhatjuk a dinnyeevés élményét!
Címlapfotó: Rens D / Unsplash