Így még biztosan nem ettünk görögdinnyét, de érdemes kipróbálni!
A görögdinnye a legjobb nyári frissítő. Különösen, ha egy apró trükköt is bevetünk az elfogyasztása előtt.
Nyáron csak egy dolog frissítőbb egy jól lehűtött, lédús görögdinnyénél. A citromos görögdinnye. Legalábbis ezt állítja a thedailymeal.com minapi cikke, ami arra bátorít, facsarjunk citromot a kedvenc nyári gyümölcsünk elfogyasztása előtt. Az ötlet nem a szerző saját kútfőjéből származik. Állítása szerint Dél-Olaszországban vendéglátóhelyeken egy gerezd citrommal szervírozzák a dinnyét.
A magyarázat egyszerű: a vibráló édes-savanyú ízkombináció csak még frissítőbbnek hat a meleg nyári napokon (is). A savas ételek fokozzák a nyáltermelést, ez pedig végső soron segíti az ízek érzékelését. Nem utolsó sorban pedig C-vitamint is viszünk így be a szervezetünkbe.
Mindössze annak kell ügyelnie, aki ki szokta szedegetni a dinnyemagot. A citrom facsarása közben citrommag is kerülhet a dinnyére, arra sem kellemes ráharapni.
Címlapfotó: Rens D / Unsplash