Karácsonyi finomság friss hóból: ezt muszáj kipróbálni!

2023. december 24.

Használjuk ki, hogy idén fehér a karácsony! Gyorsan elkészíthető finomság friss hóból.

Mostanában ritkán fordul elő, hogy Magyarországon fehéren ünnepeljük a karácsonyt. 2023-ban azonban ez a helyzet, nagy adag hó érkezett. Érdemes kihasználni kirándulással, szánkózással, hógolyózással – és evéssel.

Az alábbi forró kakaós hókása a New York-i Serendipity III étterem találmánya. A recept sokáig titkos volt, emiatt tömegek járta oda. 2004-ben aztán felfedték a titkot, azóta otthon is elkészíthető és érdemes is.

FONTOS: Csak teljesen tiszta, fehér hóval „főzzünk”. Autóúttól távoleső, érintetlen, hófehér havat használjunk. A legjobb, ha kirándulás közben, az erdőben veszünk magunkhoz belőle.

Csokis hókása

Hozzávalók

  • 80 g csokoládé
  • 5 g (2 teáskanál) kakaópor
  • 6 g (1,5 teáskanál) cukor
  • 350 ml tej
  • 3 csésze hó
  • tejszínhab

Így készül

  1. Aprítsuk fel a csokoládét és olvasszuk meg meleg víz fölött.
  2. Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot és teljesen keverjük el (még mindig a tűz fölött)
  3. Vegyük el tűzről és a tej harmadát keverjük bele. Hűtsük le szobahőmérsékletűre.
  4. Ha lehűlt, adjuk hozzá a maradék tejet, a havat és keverjük el annyira, hogy egy kását kapjunk. Tejszínhabbal díszítsük felszolgálás előtt.

Címlapfotó: Aaron Burden / Unsplash