Karácsonyi finomság friss hóból: ezt muszáj kipróbálni!
2023. december 24.
Használjuk ki, hogy idén fehér a karácsony! Gyorsan elkészíthető finomság friss hóból.
Mostanában ritkán fordul elő, hogy Magyarországon fehéren ünnepeljük a karácsonyt. 2023-ban azonban ez a helyzet, nagy adag hó érkezett. Érdemes kihasználni kirándulással, szánkózással, hógolyózással – és evéssel.
Az alábbi forró kakaós hókása a New York-i Serendipity III étterem találmánya. A recept sokáig titkos volt, emiatt tömegek járta oda. 2004-ben aztán felfedték a titkot, azóta otthon is elkészíthető és érdemes is.
FONTOS: Csak teljesen tiszta, fehér hóval „főzzünk”. Autóúttól távoleső, érintetlen, hófehér havat használjunk. A legjobb, ha kirándulás közben, az erdőben veszünk magunkhoz belőle.
Csokis hókása
Hozzávalók
- 80 g csokoládé
- 5 g (2 teáskanál) kakaópor
- 6 g (1,5 teáskanál) cukor
- 350 ml tej
- 3 csésze hó
- tejszínhab
Így készül
- Aprítsuk fel a csokoládét és olvasszuk meg meleg víz fölött.
- Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot és teljesen keverjük el (még mindig a tűz fölött)
- Vegyük el tűzről és a tej harmadát keverjük bele. Hűtsük le szobahőmérsékletűre.
- Ha lehűlt, adjuk hozzá a maradék tejet, a havat és keverjük el annyira, hogy egy kását kapjunk. Tejszínhabbal díszítsük felszolgálás előtt.
Címlapfotó: Aaron Burden / Unsplash