A finomság, aminek 92%-a víz, mégis a legnagyobb kincs a szervezetünknek
Jó a szívnek, az immunrendszernek, a bőrnek, a koleszterinszintnek, hidratál és még nagyon finom is.
A nyár sztárja Magyarországon minden kétséget kizáróan a görögdinnye. Bár a húsa 92 százaléka vízből áll, a maradék 8 százalék miatt rendkívül hasznos a szervezetünk számára. Persze a 92 százalék is jól jön, hiszen nincs is fontosabb, mint megfelelően hidratálni a szervezetet a nyári melegben.
A maradék 8 százalék
Likopin: a hús rózsaszín színét adó antioxidáns. Mint olyan csökkentheti a gyulladások, krónikus betegségek és szívbetegségek kialakulásának esélyét. Ezen felül képes optimálisan beállítani a koleszterin- és a vércukorszintet.
C-vitamin: szintén antioxidáns, saját jó tulajdonságai (immunerősítő, gyulladáscsökkentő) mellett erősíti a likopin hatásait.
A-vitamin: nagyon fontos a bőrnek és az immunrendszernek egyaránt.
Címlapfotó: marqquin / Unsplash