E hír hallatán még az is hamburgert fog enni, aki eddig nem szerette

2025. április 11.

Úgy tűnik, a hamburger nemcsak finom, de egészséges is tud lenni.

A hamburger az egyik legnépszerűbb gyorsétel. Tökéletes arra, hogy néhány órára csillapítsa az éhségünket, amíg úton vagyunk. Természetesen a zsemlebucik közé rakott óriási, zsíros hús, valamint a cukros szószok kombinációja nem hangzik a legideálisabb választásnak egészségügyi szempontból. Ennek ellenére otthon könnyedén összedobhatjuk az egészségesebb változatát, hiszen csak rajtunk múlik, hogy milyen alapanyagokat használunk fel az elkészítéséhez.

A The Daily Meal szerint a „feljavítás” néhány egyszerű lépéssel megoldható. Mindenek előtt válasszunk marhahúst megbízható forrásból, ahol tényleg a legszebb, legsoványabb részt kapjuk. Szintén fontos, hogy a zsemle teljes kiőrlésű legyen. Csökkentsük még a zsíros sajtok és a szalonna mennyiségét, helyette adjunk több zöldséget, például paradicsomot, hagymát vagy salátát a burgerbe. Így ugyanolyan tápláló marad a fogás, csak kevésbé terheli meg a szervezetünket. Ha nem szeretnénk vörös húst fogyasztani, a marhát lecserélhetjük csirke- vagy pulykahúsra. A lényeg tehát, hogy variáljuk ízlés szerint, valamint az ízek mellett törekedjünk a vitamindús hozzávalók használatára.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: amirali mirhashemian / Unsplash