tányérok fehér abroszon felülnézetből
Fotó: Balkányi László

A Közel-Kelet ízei a Duna-korzón

Már gyönyörű dunai panorámájával levesz a lábáról a InterContinental Budapest ARZ libanoni étterme. Az autentikus libanoni fogások tökéletes választásnak bizonyulnak üzleti vendégek, romantikus vacsorára vágyók és a családi ebédre érkezők számára egyaránt.2022 augusztusában igazán impozáns helyszínen zajlott a Vince Magazin havi tesztje, ahol osztrák borok kerültek terítékre. A Duna-parton üldögélni már önmagában is felemelő, de ha közben a kétezer év alatt csiszolódott libanoni konyha illatos, aromás fogásait kóstolhatja az ember (ez esetben természetesen szigorúan a teszt után), az már igazán fenomenális élmény.

asztalok \u00e9s sz\u00e9kek egy teraszon nappali f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: Balkányi László

Az InterContinental Budapest ARZ libanoni éttermében akár csapatépítő tréningnek is felfogható egy étkezés. A legjobb nagy társasággal érkezni, mert a közel-keleti kultúra megkívánja a közös, egymással megosztott falatozgatást. Sok, picike tál előétel, hideg és meleg mezze friss fűszerekkel, majd grillen sütött bárány és csirke füstös zamatokkal, végül pedig rózsavizes, pisztáciás desszert. Különösen jó dolgunk volt, hiszen nem csak a teszthez kaptunk tökéletes helyszínt, kedves és kifogástalan kiszolgálást, hanem utána ízelítőt is Yahya Khadaro, az étterem executive séfje autentikus válogatásából.

szak\u00e1llas f\u00e9rfi feh\u00e9r sapk\u00e1ban

Yahya Khadaro, az étterem executive séfje

Fotó: Balkányi László


A zsűri fantasztikusan érezte magát, ez persze a kóstolt borokra adott pontokat nem befolyásolta. Ha a teszt helyszíne mellett annak eredményére is kíváncsi vagy, szerzed be a Vince Magazin szeptemberi lapszámát.

ARZ LIBANONI ÉTTEREM az Intercontinental Hotelben

egy n\u0151 vill\u00e1t sz\u00far egy barna gomb\u00f3cba

Fotó: Balkányi László


Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14.

Web: arzrestaurant.hu

Az étterem menüje ITT.

n\u0151 \u00fcl egy asztaln\u00e1l, el\u0151tte vizipipa

Fotó: Balkányi László