Marilyn Monroe minden reggel ezt itta, meg is volt az eredménye

2024. március 16.

A színésznő a mindössze 2 összetevős reggeli ital után általában már csak vacsorázott legközelebb.

Marilyn Monroe-ra sokan a 20. század legnagyobb szexszimbólumaként tekintenek. Számos filmben nyújtott felejthetetlen alakítást, 1959-ben a Van, aki forrón szereti vígjátékkal elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat.

Kevéssé ismert tény, hogy Monroe házias volt és szeretett főzni. Ideje azonban kevéssé engedte, hogy hódoljon eme szenvedélyének, ezért sokszor nagyon egyszerű dolgot tudott összedobni. Kedvenc, minden egyes nap elfogyasztott reggeli itala például csak két összetevőt tartalmazott. A nyers tojásból és forró tejből álló „koktél”-ról 1952-es interjúban beszélt. Akkor azt is elmagyarázta – idézi fel a Daily Meal -, miért ezt issza minden reggel. „Mielőtt zuhanyozni megyek, elkezdem melegíteni a tejet. Ha már forró, feltörök két tojást, belekeverem őket egy villával a tejbe és már iszom is. Szerintem az orvosok nem tudnának táplálóbb reggelit ajánlani egy dolgozó nőnek, aki rohanásban van.”

Minden jel arra utal, hogy a megfeszített filmgyári tempó miatt Monroe csak legritkábban jutott ebédhez, legközelebb vacsorázni tudott. Az általában már kiadósra sikerült, az egész napot viszont valóban eme reggeli ital segítségével sikerült átvészelnie. És ami az orvosok ajánlását illeti: lehet, hogy szerintük is tápláló ez a koktél, a nyers tojás fogyasztása ellen viszont valószínűleg szót emelnének. A nyers tojás az egyik legkitettebb élelmiszer a szalmonellának. Ha mégis erre vágyunk, tároljuk előtte mindenképpen hűtőben a tojást. Ezzel csökkenthetjük a fertőzésveszélyt, bár teljesen nem zárjuk ki.

Címlapfotó: Piero Nigro / Unsplash