Sokkolta a vendéglátóipart a legújabb döntés

2023. március 07.

A vendégeket is érintő váratlan döntés született. Nem elképzelhetetlen, hogy az ügynek lesz még folytatása.

Értetlenül áll a gasztrovilág Michelin Guide készítőinek legújabb döntése előtt. A Falstaff írta meg a minap, hogy a világ leghíresebb, immár magyar változatban is elérhető gasztro-utikalauzának döntnökei elvették az egyik csillagot a világ egyik legjobbjának tartott séftől.

Az „áldozat” a 69 éves francia Guy Savoy, akinek azonos nevű párizsi étterme több mint 20 évig a maximális 3 Michelin-csillag büszke tulajdonosa volt. Mostantól viszont már csak kettőt birtokol.

Magára Guy Savoy-ra is legendaként tekint a szakma – hívja fel a figyelmet a Falstaff az eset furcsaságáta. Mint írják, a La Liste sorozatban 6 éve őt választja a világ legjobb séfének. Gordon Ramsey TV-s sztárséf pedig többször mentoraként hivatkozott rá.

Nem elképzelhetetlen, hogy a mostani döntésnek lesznek még utózöngéi. 2019-ben Marc Veyrat beperelte a Michelin Guide készítőit, miután a háromból egyik csillagát elvették. A bíróság végül a Michelinnek adott igazat, mondván, a Michelin-csillag elvételével nem okoztak kárt a francia séfnek.

Címlapfotó: mikeshen / Unsplash