A horror nagymesterének világából szakácskönyv készült

2022. október 27.

A könyv 80 klasszikus és modern receptet tartalmaz, amiket a horror műfajának egyik legolvasottabb szerzője ihletett.

Irány Castle Rock univerzuma

A horror és a konyha szerelmesei dörzsölhetik tenyerüket! A most megjelent Castle Rock Kitchen (Castle Rock egy fiktív Maine állambeli kisváros, Stephen King számos művének helyszíne) egy magával ragadó kulináris élmény az ínycsiklandótól a hátborzongatóig. A könyv hangulatos fotói a Stephen King-rajongókat az otthoni étkezőasztaloktól egészen Maine-ig repítik. Az italoktól kezdve a desszerteken át minden receptet az író Castle Rock multiverzumában játszódó több mint negyven regény ihlette – mutatja be a könyvet a penguinrandomhouse oldala.

A szakácskönyv írója, Theresa Carle-Sanders már otthonosan mozog a sikerlistás szakácskönyvek világában. 2016-ban Diana Gabaldon amerikai író népszerű romantikus fantasy regénysorozata alapján írta meg az Outlander Kitchen (Az idegen) nevet viselő receptkönyvét.

Horror receptek

View this post on Instagram

A post shared by Südwest Verlag • Irisiana Verlag (@suedwestverlag)

A Castle Rock Kitchen nyolcvan, professzionálisan kifejlesztett ételében olyan különleges alapanyagok kerülnek felhasználásra, mint például a friss tenger gyümölcsei, a vadáfonya és a juharszirup. Íme, pár példa:

  • Reggeli: Palacsinta Tozier-vel (Az)
  • Vacsora: Egykezes Frittata (A búra alatt); Blue-plate special (A „kék tányéros különlegesség” egy kedvezményes árú étel, a kifejezést az Egyesült Államokban és Kanadában az étkezők és kávézók használják) (63.11.22)
  • Hal és tenger gyümölcsei: Crab Canapés (Kedvencek temetője)
  • Vegetáriánus: Vadgombás pite (Tóparti kísértetek)
  • Desszert: Áfonyatúrós pite (A test)
  • Italok és koktélok: Házi gyökérsör (Carrie)

A könyv előszava és Stephen King

stephen king könyv
Fotó: George Koroneos / Shutterstock

A könyv azonban nem csak a különleges recepteket tartalmazza, hanem Stephen King előszavát is. Ezen felül különféle történetrészleteket is, amik összekapcsolják a recepteket az őket inspiráló könyvekkel.

A könyvet 31 dollártól, azaz nagyjából 13 ezer forintért lehet online megvásárolni.

Címlapfotó: Scott Eisen / Stringer / Shutterstock