Meglepő helyen találtunk Michelin-csillag színvonalú ételeket!

2023. március 01.

Michelin-csillag színvonal a legváratlanabb helyen. Kagyló, krizantém, különleges bor, medúza saláta, mandarin, tejpuding és minden, mi szem-szájnak ingere.

Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy a Cathay Pacific nevű hongkongi légitársaság bejelentette, több mint félmillió ingyenes repülőjegyet oszt szét, a cég nyilvánosságra hozott egy újabb nagy tervet. Céljuk felpörgetni Hongkong gasztronómiai életét.

Hongkong ugyanis nemcsak Ázsia egyik pénzügyi és kulturális központja, de mindezek mellett a gasztronómiai színtere is páratlan. Míg például Magyarországon jelenleg 9 Michelin-csillagos étterem található, 2022-ben 71 hongkongi étterem kapott Michelin-csillagot. Mostantól rádáasul nemcsak a földön, hanem a levegőben is el lehet fogyasztani a nem mindennapi hongkongi finomságokat.

A Michelin-csillagos Dudell’s-szel összefogva a Cathay Pacific Hongkong konyháját ünnepli egy kizárólagosan a fedélzetre összeállított összeállított, autentikus helyi ínyencségekből álló menü segítségével – írja a Condé Nast Traveller.

Érdemes pár szót ejteni a szóban forgó vendéglátóhelyről is. A Hongkong központjában található Dudell’s a 2013-as megnyitása óta óriási sikernek örvend. Kifinomult kantoni konyhát visz, kézzel készített dim-sumjaik (kis adagokban felszolgált, hideg vagy meleg harapnivaló) a világ minden tájáról vonzzák a gasztroturistákat.

„Reméljük, hogy vendégeinknek felejthetetlen bevezetést nyújtunk városunk kulináris kínálatába, és megnyugtatóan emlékeztetjük őket az otthoni ízekre. Mivel a Duddell’s kantoni konyhát szolgál fel, a téma kétségtelenül hongkongi ihletésű. Szeretnénk létrehozni és elvinni a hagyományos hongkongi ízeket, könnyen elérhető módon, a világ különböző részeire” – mondta az idézett cikkben Vivian Lo, a Cathay Pacific ügyfélélményért és dizájnért felelős vezérigazgatója.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cathay Pacific (@cathaypacific) által megosztott bejegyzés

Michelin-csillag à la business class

A csak a Hongkongból induló járatokon az első illetve a business osztályon utazó utasok számára elérhető ételek három fogást tartalmaznak: előételt, főételt és pudingot. Az első osztályon utazók választhatnak fülkagyló és a fekete ecetes uborka, illetve a salátába csomagolt sertéshúsos zöldségek, az édes pomelo és a garnélarákos falatkák közül.

A főételek hasonló színvonalúak lesznek. Az utasok édes, ragacsos-mázas párolt sertés hasaalját vagy wokban sült homárt fehérborsos mártást kérhetnek. A puding krizantémból és longan zseléből áll, a hozzávalókkal a hagyományos kínai orvoslás két kulcsfontosságú eleme előtt tisztelegnek.

A business osztály utasai sem panaszkodhatnak. Előételként garnélarákot, illetve érlelt Huadiao bort, vagy zsenge csirkét és medúza salátát szolgálnak fel nekik. A fő attrakciót a dél-kínai Shunde konyhája által inspirált párolt laposhal jelenti virággal, érlelt mandarinhéjjal és tartósított fekete olajbogyóval. Ehhez jön még a savanyú rizstésztaleves barramundival és savanyított mustárzölddel. Az étkezés befejezéseként pedig fűszeres gyömbéres tejpudingot és pekingi stílusú epres joghurtpudingot kínálnak az akkorra már várhatóan meglehetősen eltelt vendégeknek.

Címlapfotó: Tsaiwen Hsu / Unsplash