Michelin-csillagos mesterkurzus is lesz a Vince Gálán

2022. november 15.

A Michelin-csillagos budapesti Babel étterem egyik vezetője tart különleges étel- és borkóstolót a Vince Gála mesterkurzusát.

Blazsovszky Péter Meghökkentő párosítások címen tart mesterkurzust november 19-én a Vince Gálán. Blazsovszky Péter bő 10 évig volt a Babel Budapest head sommelier-je, most azonban már a teljes cégcsoport F&B vezetőjeként érkezik erre az exkluzív mesterkurzusra. Előadása által betekintést nyerhetünk az „Egyensúly-alapú borpárosítás” és a struktúra-kóstolás alapjaiba és megtudhatjuk, miért nem párosít a Babel Budapest hosszú évek óta vörösborokat, vagy netán aszúkat a fogásokhoz.

kéz csészét tart a kezében, tányérra önt belőle, tányéron étel
Fotó: Boldog Attila

Az előadásra jegyet vásárlók egy minden érzéket rabul ejtő kötetlen és interaktív eszmecserére készüljenek. A Kiosk és Babel étterem 2-2 – kóstolóméretű – fogásán keresztül számol le Blazsovszky Péter a berögzült dogmákkal, a poros előítéletekkel. Helyette betekintést kaphatunk egy Michelin-csillagos étterem menükialakításának és borkiválasztásának kulisszái mögé. Kérdezni pedig nem csak lehet, hanem szinte kötelező!

A Michelin-csillagos menü a Vince Gála mesterkurzusán

  • Libamájkrém (Kiosk) – Kreinbacher Prestige Brut
  • Kaszinótojás (Babel) – Egly Méthode Traditionnelle pezsgő
  • Borjúpaprikás (Kiosk) – Balassa Furmint 2021
  • Szarvas (Babel főétel) – Villa Sandahl Oh Deer 2018

További mesterkurzusok

A Vince Gála nem csak a Vince Díjról és a borokról, hanem általában a magyar gasztronómiáról fog szólni. Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. Blazsovszky Péter Meghökkentő párosítások mesterkurzusa mellett „Pezsgők és a tenger gyümölcsei” nevet viselő előadáson szintén fontos szerepet fog játszani az étel, mint a borok kiteljesedésének záloga. A „Pezsgők és a tenger gyümölcsei” előadáson a kétszeres magyar sommelier bajnok, champagne szakértő Tüű Péter három különböző országból három tradicionális eljárással készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be.

Lesznek természetesen „tisztán” italos előadások is. A „Nemzetközi etalonok” mesterkurzuson az érdeklődők 5 világhírű borrégió 5 ikonikus tételét (burgundi chardonnay, rajna-menti rizling, bordeaux-i házasítás, ausztrál shiraz, tokaji aszú) kóstolhatják szakember vezetése mellett.

Jegyek korlátozott számban még válthatók a mesterkurzusokra!

Címlapfotó: Boldog Attila