Mogyorókrém + 2 összetevő = világ legjobb desszertje
A mogyorókrém-rajongók szinte bármilyen finomságból képesek valamilyen verziót készíteni kedvenc édességükkel.
A fagylalt nem meglepő módon a mai napig óriási népszerűségnek örvend. Az elmúlt években a Nutellás verzió is egyre keresettebb a különböző cukrászdákban. Kevesen tudják, de a szóban forgó édesség könnyen elkészíthető otthon is. Ennek apropóján pedig az alábbiakban egy remek házi Nutellás fagylalt receptjét mutatjuk be.
A Nutella-rajongók szinte bármilyen finomságból képesek valamilyen verziót készíteni kedvenc édességükkel. Az ő nagy örömükre pedig egy édességekre szakosodott Instagram-oldal egy remek házi Nutellás fagylalt receptjét osztotta meg a követőivel, amire mindenképpen érdemes néhány percet rászánni – írja a The Kitchn.
Egy Eloise Head nevű hölgy – aki az előbb említett Instagram-oldal, a fitwaffel adminja – egy új, három összetevőből álló Nutella-fagylalt receptet mutatott be a követői számára.
Headről nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi édesség-rajongó. A fitwaffel nevű oldalán számtalan ínycsiklandó sütemény receptjét osztotta meg a nagyérdeművel. Ilyen például a karamellás palacsinta, a KitKat sajttorta, az Oreós sajttorta vagy éppen a Kinderes minipalacsinta. Az 1,3 millió követővel rendelkező Eloise Head mára akkora sztárrá vált az édességek világában, hogy saját könyve is megjelent Fitwaffle’s Baked In One címmel.
A rövid influencer bemutató után érdemes visszatérni a Nutellás fagyihoz. A videóban látható eredmény remekül néz ki, és meglepő módon a fagylalt elkészítésének lépései is meglehetősen egyszerűek.
Így készül a mogyorókrém fagylalt
Először is 400 gramm sűrített tejet 475 milliliter zsíros tejszínnel sűrűre és simára kell keverni. Ezután bele kell önteni a keverék egyharmadát egy formába, és hozzá kell adni a Nutellát. Ugyanezt a folyamatot meg kell ismételni kétszer, amíg az egészből egy mix készül. Fontos kiemelni, hogy optimális esetben körülbelül 250 gramm Nutellának kell a masszába kerülnie.
Végezetül pedig egy késsel meg kell kavargatni a tálban lévő Nutellát, majd dupla réteg fóliával be kell csomagolni az edényt. Végül be kell tenni a mélyhűtőbe 8 órára.
Ha nem is lesz olyan, mint ez az Európa 3. legjobbjának választott magyar fagylalt, biztosak vagyunk benne, hogy pillanatok alatt elfogy.
Címlapfotó: Jonathan Kemper / Unsplash