A tökéletesen légies palacsinta titka: pár csepp a kedvenc italunkból a tésztában

2024. április 18.

Finomabb, könnyedebb, egészségesebb lesz a palacsinta tésztája ettől a hétköznapi italtól.

A lusta hétvégék kihagyhatatlan reggelije, a palacsinta mindannyiunk kedvence. Számos különleges verziója létezik a répástól az almával dúsított tésztájún át. Ha szeretnénk még eggyel magasabb szintre emelni az élményt, érdemes egy kicsit szokatlanabb összetevőben gondolkodnunk. Egyik leghétköznapibb alkoholos italunk, a sör ugyanis csodát tesz az édes fogással.

Meglepően hangozhat, de a sör bizony tökéletesen passzol a könnyű tésztájú péksüteményekhez. Az ital szénsavtartalma már önmagában is sokkal habosabbá tenné a palacsintánkat, éppen ezért szoktak sokan szódavizet adni hozzá. De akkor miért válasszuk inkább a sört?

A sör a természetes, energiadús összetevők – a komló, az élesztő és az árpa – miatt tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ennek köszönhetően pár cseppjével egészségesebbé tehetjük vele a reggelinket. Emellett mértékkel használva egy olyan különleges, egyedi ízt is kölcsönöz az ételnek, amit semmilyen másik hozzávalónál nem tapasztalhatunk.

Ha igazán finom és könnyed palacsintára vágyunk, az sem mindegy, milyen sört használunk erre a célra. A fűszeres ízű vagy túlságosan keserű sörök elnyomják a palacsinta ízét, éppen ezért az alsóerjesztésű világos sörök a legjobbak. Érdekes módon az alkoholmentes lágerekkel is hasonlóan jó eredményt érhetünk el. A kulcs ugyanis nem az alkoholban, hanem a többi összetevőben keresendő.

A Daily Meal szerint a legjobb állagot akkor érjük el, ha felhasznált tojásonként nagyjából 70-80 milliliternyi sört öntünk a tésztába.

Címlapfotó: Stephanie Klepacki / Unsplash