A legpuhább, leglégiesebb palacsinta receptje egyetlen ponton tér el a hagyományostól

2023. január 28.

Ugyanazok az összetevők, mindössze egy apró változtatás és már kész is a garantáltan. legfinomabb palacsinta a világon.

Egy friss palacsinta egyszerű és finom választás a nap bármelyik órájában (este azért érdemes óvatosan falatozni belőle). Többféle módon készíthetjük és ízesíthetjük, sósan vagy akár édesen, teljesen személyre szabva.

Egy dologban azonban mindenki egyetért: minél puhább, annál jobb. A food52 cikke talált rá egy Instagram-videóra, amiből kiderült, mi a kulcsa a lehető legomlósabb, legpuhább, leglevegősebb palacsintának. A legjobb az egészben, hogy a „titok” sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.  A puha palacsinta elkészítéséhez nem kell új hozzávalót adni a tésztához, de még úgy konyhai eszköz sem szükséges. Minden a technikán múlik.

Tökéletes palacsinta: a tojás a kulcs

A meglepő megoldásairól és praktikáriól ismert problemsolvedshow Instagram-fiók szerint az extrán puha palacsinta a tojásokon múlik: a lényeg, hogyan verjük fel őket. A lenti videó ajánlása szerint szét kell választani a tojássárgáját és a fehérjét, mielőtt a tojásokat a keverőtálba dobjuk. Miután szétválasztottuk őket, adjunk tejet és olvasztott vajat a tojássárgájához és keverjük simára. Utána következik a tojásfehérje. Fontos, hogy jó minőségű habbá verjük! Ezt kézzel is megtehetjük, de a videóban elektromos habverőt ajánlanak, hogy a lehető leglágyabb legyen. Ezután keverjük össze a lisztet tejes-vajas tojássárgáját, keverjük össze (nem kell túlzásba vinni, kicsit csomós maradhat) majd a végén adjuk hozzá a tojásfehérjét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Problem Solved (@problemsolvedshow) által megosztott bejegyzés

Mindenkinek érdemes megfogadni a tippet, hiszen a tojások szétválasztásán kívül gyakorlatilag nincs semmilyen extra munka benne. A legnehezebb része a folyamatnak – vagy bármelyik palacsintareceptnek – a sütésnél következik. Némi rutin szükséges hozzá, hogy a palacsintafordítás anélkül menjen, hogy a tésztát mindenhová szétfröcskölnénk. Ez azonban gyakorlással hamar jön.

A videóban ugyan klasszikus amerikai palacsintát mutatnak be, de a trükk kipróbálható a „hagyományos” változatnál is. Természetesen nem ez az egyetlen kőbe vésett módszer. Ahány ház, annyi szokás. Ebben a cikkünkben bemutattunk már egy „tökéletes” palacsinta receptet egy olyan ember ajánlásával, aki már 18 ezret sütött meg belőle.

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Monika Grabkowska / Unsplash