Paradicsomból ilyen finom étel még nem készült!

2023. május 23.

A mexikói konyhának megszámlálhatatlanul sok rajongója van. Számuk csak gyarapodni fog eme recept láttán. Éljen a paradicsom!

A szóban forgó salsa ugyan kevesebb idő alatt készül el, mint a széles körben ismert társai, azonban az idő rövidsége egy pillanatra sem befolyásolja a végtermék ízét és minőségét – ígéri a receptet eredetileg közlő Diet Doctor.

Ezt a gyors salsát könnyű elkészíteni, miközben köröket vert bármelyik bolti változatra. A cikk írója szerint az elkészítés során bátran játszhatunk a fűszerezéssel, hiszen az enyhétől a csípősig széles skála várja a mexikói konyha szerelmeseit. Nem mellesleg ez a salsa fantasztikusan párosítható tojással, hússal, hallal és zöldségekkel.

Nem szaporítjuk tovább a szót, következzen a recept, majd utána már jó tanács a tökéletesítéshez.

Paradicsom salsa

Hozzávalók

  • 2 paradicsom, durvára aprítva
  • ½ lilahagyma, durvára aprítva
  • ½ csésze friss koriander
  • 1 friss jalapeño (magok és szár eltávolítva)
  • 2 teáskanál lime lé
  • 1 teáskanál tengeri só (vagy több ízlés szerint)

Így készül

  1. A durvára vágott paradicsomot, a lilahagymát, a koriandert és a jalapeñót tegyük konyhai robotgépbe és pépesítsük.
  2. A pépet tegyük egy tálba és adjuk hozzá lime levét, valamint a tengeri sót.

Hasznos tippek tudnivalók

  • Ha nincs kéznél konyhai robotgép, kézzel is finomra lehet aprítani az összes hozzávalót.
  • A szóban forgó salsa gyakorlatilag tökéletesen passzol bármilyen mexikói étellel. Ez különösen igaz a sajtos tortillára.
  • Amennyiben valaki nem rajong a korianderért, vagy a csípős jalapenóért, nyugodtan kihagyhatja ezeket az összetevőket.
  • Ez a salsa akár három napig is eláll a hűtőben.

Címlapfotó: Rodion Kutsaiev / Unsplash