Paradicsomból ilyen finom étel még nem készült!
A mexikói konyhának megszámlálhatatlanul sok rajongója van. Számuk csak gyarapodni fog eme recept láttán. Éljen a paradicsom!
A szóban forgó salsa ugyan kevesebb idő alatt készül el, mint a széles körben ismert társai, azonban az idő rövidsége egy pillanatra sem befolyásolja a végtermék ízét és minőségét – ígéri a receptet eredetileg közlő Diet Doctor.
Ezt a gyors salsát könnyű elkészíteni, miközben köröket vert bármelyik bolti változatra. A cikk írója szerint az elkészítés során bátran játszhatunk a fűszerezéssel, hiszen az enyhétől a csípősig széles skála várja a mexikói konyha szerelmeseit. Nem mellesleg ez a salsa fantasztikusan párosítható tojással, hússal, hallal és zöldségekkel.
Nem szaporítjuk tovább a szót, következzen a recept, majd utána már jó tanács a tökéletesítéshez.
Paradicsom salsa
Hozzávalók
- 2 paradicsom, durvára aprítva
- ½ lilahagyma, durvára aprítva
- ½ csésze friss koriander
- 1 friss jalapeño (magok és szár eltávolítva)
- 2 teáskanál lime lé
- 1 teáskanál tengeri só (vagy több ízlés szerint)
Így készül
- A durvára vágott paradicsomot, a lilahagymát, a koriandert és a jalapeñót tegyük konyhai robotgépbe és pépesítsük.
- A pépet tegyük egy tálba és adjuk hozzá lime levét, valamint a tengeri sót.
Hasznos tippek tudnivalók
- Ha nincs kéznél konyhai robotgép, kézzel is finomra lehet aprítani az összes hozzávalót.
- A szóban forgó salsa gyakorlatilag tökéletesen passzol bármilyen mexikói étellel. Ez különösen igaz a sajtos tortillára.
- Amennyiben valaki nem rajong a korianderért, vagy a csípős jalapenóért, nyugodtan kihagyhatja ezeket az összetevőket.
- Ez a salsa akár három napig is eláll a hűtőben.
Címlapfotó: Rodion Kutsaiev / Unsplash