E hír hallatán még az is pizzát fog enni, aki eddig nem szerette
Úgy tűnik, a pizza nemcsak finom, de még egészségessé is varázsolható pár apró trükk bevetésével.
A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a pizza nem feltétlenül része az egészségtudatos táplálkozásnak. Bár tény és való, hogy alapvetően nem a legtápanyagdúsabb fogás, néhány apró szabályt betartva mégis sokkal egészségesebbé varázsolhatjuk – írja a The Daily Meal.
A klasszikus pizzériákban készült, hagyományos pizzában általában nincsenek ultrafeldolgozott hozzávalók. Éppen ezért, ha jól választunk és nem esünk túlzásba a feltétekkel, a végeredmény egy könnyed, laktató és vitaminban gazdag étkezés lehet. Ez különösen igaz a nápolyi pizzát kínáló vendéglátóhelyekre. Ott a szakácsok általában friss paradicsommal, bazsalikommal, zöldségekkel és javarészt mozzarellával dolgoznak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden pizza egészséges, ám a feltétekkel való játékkal és a friss alapanyagokkal könnyen javíthatunk a minőségén – és az ízén egyaránt.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Catia Climovich / Unsplash