Egyetem ízű kekszet adott ki a magyar egyetem!
A kereskedelmi forgalomban kapható új keksz és fagyi egy híres magyar cukrászdával közös fejlesztés eredménye.
A Pont ott Partin, július 26-án debütált a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja! A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.
„Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondta Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató.
Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat. „Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – bocsátja előre Frey Ádám cukrász. Hozzáteszi: a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.
A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető.
Címlapfotó: Pécsi Tudományegyetem