Nem tűzhely, nem sütő: a legropogósabb házi sültkrumpli készítésének titka
2025. október 06.
Egy egészen egyszerű trükkel turbózható fel a házi sült krumpli.
A házi sült krumplinál a tökéletes végeredmény nem azon múlik, milyen típusú krumplit vásárolunk vagy hogy hájjal, vagy héj nélkül sütjük a burgonyát. A titok nyitja nem más, mint a mikrohullámú sütő – állítja az in.hu cikke.
Mivel nagyon tömör, a burgonyát gyakran nehéz úgy megsütni, hogy belül is átsüljön, miközben kívül ropogós marad. A mikró előnye, hogy belülről kifelé melegít, így amikor a burgonya a serpenyőbe kerül, már nem nyers. Ennek következtében pont akkorra fog belül megpuhulni, amikor a külseje aranybarnára pirul.
Így készül
- Készítsük elő a krumplit: pucoljuk meg (ha kell) és daraboljuk fel.
- Tegyük egy hőálló tányérra egy rétegben, majd fedjük le enyhén nedves papírtörlővel, hogy ne száradjon ki.
- Mikrózzuk magas fokozaton, amíg kissé megpuhul. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy elinduljon a folyamat. Ez körülbelül 5-6 perc, de a mikró teljesítményétől és a darabok méretétől is függ.
- Innen már jöhet a sütés a serpenyőben vagy bármilyen más elkészítési mód. A végeredmény: belül puha, kívül tökéletesen ropogós krumpli.
Címlapfotó: engin akyurt / Unsplash